Primarul orașului Piatra Neamț, Dragoș Chitic, anunță vineri seara, într-o postare pe Facebook, că demisionează din funcția de președinte al organizației PNL Piatra Neamț, pentru a se ocupa mai mult de activitatea administrativă.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Am decis să renunț la funcția de președinte al organizației PNL Piatra Neamț, pentru a acoperi mai mult din activitatea administrativă. Implementarea numeroaselor proiecte de dezvoltare pregătite pentru oraș, mare parte prin absorbție de fonduri europene, asigurarea unor servicii publice de calitate și preocuparea în asigurarea resurselor necesare pentru o funcționare administrativă performantă, necesită alocări mari de timp și energie din partea mea. Țin mult și la Primaria Piatra Neamț și la PNL, îmi doresc ca ambele să funcționeze cu eficiență maximă, iar decizia mea exact asta are ca scop”, a scris primarul Dragoș Chitic pe pagina sa de Facebook.

Publicația locală tvmneamt.ro scrie că demisia lui Chitic este una „surprinzătoare”, cu atât mai mult cu cât liberalul și-a riscat această funcție anul trecut, într-un război intern cu conducerea PNL Neamț, și vine și în toiul precampaniei pentru alegerile europarlamentare.

Jurnaliștii de la tvmneamt.ro mai scriu că, din informațiile lor, primarul Dragoș Chitic a luat decizia fără a anunța forurile superioare din partid.

Dragoş Chitic se află la primul mandat de primar după ce în perioada 2014 - 2016 a fost primar interimar, ulterior demisiei lui Gheorghe Ştefan, scrie Agerpres. Chitic a fost membru al PDL şi PNL, fiind ales în funcţia de preşedinte al Organizaţiei liberale din Piatra-Neamţ în aprilie 2017.