Fostul baron local al PSD de Mehedinți Adrian Duicu, condamnat în primă instanță într-un dosar de corupție, a fost numit de Victor Ponta șef al organizației Pro România Mehedinți, potrivit jurnaldemehedinti.ro. Numirea în fruntea organizației a fost făcută în baza unei împuterniciri semnate de fostul lider PSD.

Adrian DuicuFoto: Agerpres

În decembrie 2017, fostul președinte al Consiliului Județean Mehedinți a fost condamnat în primă instanță la un an și șase luni închisoare cu suspendare, într-un dosar de corupție.

Duicu a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute la art. 12 lit.b din Legea nr.78/2000 - "folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații".

Judecătorii au dispus un termen de supraveghere de doi ani, timp în care Duicu nu are voie să părăsească teritoriul României, fără acordul instanței, și trebuie să presteze muncă neremunerata în folosul comunității pe durata a 60 de zile în cadrul Primăriei Municipiului Orșova.

În schimb, Duicu a fost achitat pentru celelalte infracțiuni pentru care a fost trimis în judecată - trafic de influență, cumpărare de influență, trei infracțiuni de folosire a influenței și autorității de o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid politic în scopul obținerii pentru sine de foloase necuvenite, două infracțiuni de dare de mită, două infracțiuni de efectuare de operațiuni financiare, că acte de comerț, incompatibile cu funcția.

Acesta a contestat decizia, apelul fiind judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție, următorul termen fiind programat pentru 16 aprilie.

În 2013, potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu baronul PSD Adrian Duicu la masă, la restaurantul Joseph din Capitală, acesta încercând să impună numirea lui Ionel Georgescu la conducerea Direcției Anti-Fraudă din ANAF. Ponta a negat că ar fi luat masă cu Duicu. " Şi eu pot să sun un prieten să spun că sunt cu Barack Obama la masă şi vă pun şeful Federal Reserve. Nu a fost domnul Duicu la mine să facă trafic de influenţă, au fost alţii", declara Ponta.