Adriana Săftoiu a afirmat că este discutabil și este o greșeală atunci când din jurnalist devii candidat pe un loc eligibil la europarlamentare, referindu-se la Rareș Bogdan, care deschide lista PNL, și la Carmen Avram care este pe locul al doilea la alegerile europene pe lista PSD, potriivt Mediafax.

Adriana SaftoiuFoto: AGERPRES

„Pe Carmen Avram şi Rareş Bogdan îi cunosc ca fost jurnalist şi, ulterior, în calitățile mele vremelnice de om aflat în funcții publice, ei întrebându-mă de una-alta. Pentru cum şi-a făcut fiecare meseria, am considerație şi apreciere. Faptul că au optat pentru “politică” nu mi se pare deloc reprobabil. Se întâmplă peste tot în lume. E chiar ridicol să afirmi că, odată ce ai fost jurnalist, nu ai voie să optezi pentru politică militantă”, a scris Adriana Săftoiu, pe Facebook.

Aceasta le-a sugerat amândurora că dacă tot intră în politică, atunci să accepte „umilul” statut de simplu membru de partid, măcar un an și apoi să spună că vor să candideze.

„Altceva, în schimb, vreau să spun. Greşeala e atunci când din ziarist devii brusc candidat pe un loc perfect eligibil. Chiar dacă nu vor spune, mulți dintre membrii de partid care au muncit prin nămol si zoaie, împroscați uneori chiar de ziariştii care acum sunt candidaţi eligibili, se uită frustrați şi se întreabă: ce folos, dacă mereu cei de din afară sunt mai apreciaţi? Sunt bucuroasă de fiecare dată când cei de pe margine intră în arenă. E mult mai uşor să critici decât să construieşti. Dar, când intri ca cireaşa pe tort, e discutabil. Amândurora le-aş fi sugerat, dacă tot vor să intre în politică, să accepte ”umilul” statut de membru de partid. Măcar un an. Să lucreze modest cu cei mulți şi mai puțini notorii, să îşi ofere măcar un an ca să înţeleagă partidul şi apoi să vină să spună: vreau să candidez”, a completat deputatul PNL.

Săftoiu a mai spus că o ocazie bună pentru Rareș Bogdan și Carmen Avram era să se înscrie în cursa pentru alegerile locale sau parlamentare din 2020, după ce prin munca lor în partide au confirmat că merită să ocupe un astfel de loc, nu să fie candidați pe locuri eligibile la alegerile pentru PE din 26 mai.

„În față e 2020, alegeri locale şi parlamentare. Un bun prilej, după măcar un an de muncă la firul nămolului, cu anonimii din partid, dar care se duc şi lipesc ani şi ani de zile afişe, să spui: vreau să fiu… Din păcate, ziariştii care criticau politica de cadre a partidelor au confirmat că nu contează cât muncești, ci cât ai vorbit la televizor. Iar asta, pe termen lung, nu ține de competență. Avem deja câteva exemple de ziariști care dețin funcții publice. Notorietatea s-a dovedit că nu e totuna cu competența de a face lucruri pentru o comunitate. Că e sat sau o țară numită România”, a conchis deputatul liberal.

Rareș Bogdan deschide lista PNL la alegerile europarlamentare, în timp ce jurnalista Carmen Avram se află pe locul al doilea pentru un mandat de europarlamentar pe lista candidaților PSD.

Partidele au depus zilele acestea la BEC candidaturile la europene alături de semnăturile de susținere pentru alegeri, termenul de depunere al acestora fiind joi.