Fostul premier Victor Ponta consideră că întrebarea la referendum trebuie să fie una concretă, pe care oamenii să o înțeleagă și oamenii au o părere. În opinia sa, o persoană condamnată pentru o faptă care are legătură cu funcția nu ar trebui să fie senator sau deputat, cum nu poate fi membru al guvernului.

HotNews.roFoto: Hotnews

La o întrebare în acest sens, a precizat liderul ProRomânia, el răspunde DA la referendum.

  • „Dacă pui o întrebare pe care oamenii o înţeleg toţi şi anume - o persoană condamnată de judecători pentru fapte care au legătură cu funcţia lui în ultimii cinci ani, conform legii, o persoană condamnată pentru asemenea fapte nu poate să fie membru al Guvernului, ministru al Culturii sau ministru al Sportului. Cum poate aceeaşi persoană, care nu poate să fie ministru în Guvern, să fie preşedinte al ţării, preşedinte al Parlamentului sau cum poate să fie deputat sau senator? Nu s-ar putea. Dacă mă întrebaţi pe mine, eu aş vota să nu se poată cât e perioada prevăzută de legea penală. Te duci şi faci altceva. Dacă e o asemenea întrebare, eu mă duc la vot şi votez 'da'", a spus Ponta, citat de Agerpres.

Ulterior, fostul premier distribuit pe Facebook un fragment din „Las Fierbinți” în care se parodiază modul de a face politică al puterii. „Da!!! Veniți la vot !!!”, este comentariul lui Ponta.