Liderul Pro România, Victor Ponta, comisarul european Corina Creţu şi fostul prim-ministru Mihai Tudose deschid lista pentru alegerile europarlamentare. O surpriză pe lista PRO România este candidatura lui Iurie Leancă, fostl prim-ministru al Republicii Moldova.

HotNews.roFoto: Hotnews

Următoarele locuri sunt ocupate de Iurie Leancă (fostul premier al Republicii Moldova), Geanina Puşcaşu, Gabriela Podaşcă, Cristian Cosmin, Ioana Petrescu, Mihai Sturzu şi Ionela Danciu.

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat la depunera candidatuilor la Biroul Electoral Central că au fost depuse 500.000 de semnături de susţinere, amintind că sloganul partidului pentru alegerile europarlamentare este 'Mândri că suntem români, mândri că suntem europeni'.

"Cred că pe 26 mai sunt două bătălii importante pe care le avem. În primul rând, să arătăm că există o alternativă la ceea ce azi înseamnă un discurs xenofob, şovin, antieuropean, un discurs de ură, de dezbinare. Mi-am adus aminte că în 2014, când Corina era pe locul I pe lista PSD şi am luat 16 europarlamentari, am vorbit de faptul că suntem mândri că suntem români, acum vreau să spun că suntem mândri că suntem români, dar şi mândri că suntem europeni şi acesta va fi sloganul Pro România: 'Mândri că suntem români, mândri că suntem europeni'. Aceasta este prima bătălie, o alternativă pentru cei care sunt extrem de dezamăgiţi, scârbiţi, speriaţi de această ură care se revarsă peste noi toţi. A doua bătălie: dacă cineva vrea să se schimbe situaţia politică acum, nu în decembrie 2020, la alegerile parlamentare, schimbarea o poate aduce doar Pro România. Sunt convins că doar la Pro România pot să vină mai mulţi parlamentari de la PSD, de la ALDE, să ne ajute să schimbăm conducerea Camerei Deputaţilor şi Guvernul actual. Altfel, o să stăm până în decembrie 2020 şi groapa în care suntem va fi din ce în ce mai mare", a precizat Ponta, la BEC.