Traian Băsescu deschide lista candidaților Partidului Mișcarea Populară (PMP) pentru alegerile europarlamentare. Anunțul a fost făcut chiar de fostul șef al statului pe pagina sa de Facebook.

Traian BasescuFoto: Agerpres

Băsescu, care este președintele de onoare al partidului, anunță într-o postare pe Facebook că, marți, Colegiul Național al PMP a aprobat lista completă a candidaților pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, el prezentându-i pe cei de pe primele 10 locuri. Fostul șef al statului deschide lista, fiind urmat de președintele PMP, Eugen Tomac. Deputatul PMP Robert Turcescu este și el pe listă, al șaselea.

Primii 10 pe lista PMP pentru europarlamentare:

1. Traian Băsescu - senator

2. Eugen Tomac - deputat

3. Ioana Constantin - asistent universitar / secretar general adjunct PMP

4. Marius Paşcan - deputat

5. Simona Vlădica - lector universitar / preşedinte PMP Călărasi

6. Robert Turcescu - deputat

7. Teodora Desagă - consilier parlamentar

8. Petru Movilă - deputat

9. Cătălina Bozianu - deputat

10. Cătălin Bulf - consilier județean

În urmă cu o zi, Traian Băsescu afirma că nu a acceptat încă să figureze pe lista partidului pentru europarlamentare, el susținând că se va consulta mai întâi cu soția sa și apoi va anunța decizia luată.

„Mai am un "partid" foarte important acasă, care are un cuvânt de spus și partidul ăla trebuie mulțumit și el. Vă pot spune că soția mea nu vrea să mă mai vadă plecat acum, la bătrânețe”, declara Traian Băsescu, întrebat dacă va accepta să candideze la europarlamentare.

Pe 17 martie, preşedintele PMP, Eugen Tomac, declara că partidul său îşi propune să obţină un scor de 10% la alegerile europarlamentare din luna mai, afirmând că acest scrutin reprezintă pentru PMP un test, dar şi un moment pentru relansarea formaţiunii.