Premierul Viorica Dăncilă a avut luni o întrevedere cu omologul din Israel, Benjamin Netanyahu, acesta felicitând-o pentru discursul susținut în deschiderea Conferinței AIPAC de la Washington. Cei doi oficiali au discutat și despre organizarea ședinței comune a celor două guverne, potrivit Mediafax.

”Aflată la Washington, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut luni, 25 martie 2018, o întrevedere cu prim-ministrul statului Israel, Benjamin Netanyahu, în marja participării la Conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC). Cei doi înalți oficiali au salutat relațiile excelente dintre cele două țări, fapt reflectat și de frecvența contactelor bilaterale la nivel înalt. În acest sens, s-a discutat și despre organizarea, in cursul acestui an, a ședinței comune a celor două guverne, precedată de un forum economic cu o secțiune dedicată contactelor business to business. Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a transmis felicitări premierului Viorica Dăncilă pentru discursul susținut in deschiderea Conferinței AIPAC”, informează Guvernul într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Potrivit sursei citate, Viorica Dăncilă a reconfirmat interesul României pentru consolidarea și aprofundarea relațiilor cu statul Israel în domeniul cooperării strategice, securitate cibernetică și energetică, medicină, cercetare și inovare.

”De asemenea, cei doi premieri și-au exprimat satisfacția pentru avansarea negocierilor în vederea încheierii Parteneriatului România-Israel în domeniul noilor tehnologii, de manieră să stimuleze interesul reciproc al comunităților de afaceri din cele două țări, astfel încât să fie fructificate potențialele economice bilaterale. A fost subliniată, de asemenea, importanța consolidării relațiilor în domenii precum sănătate, turism și educație. În continuare, au fost discutate posibilele modalități de cooperare dintre România și Israel, inclusiv din perspectiva deținerii de către țara noastră a Președinției Consiliului Uniunii Europene. Totodată, cei doi premieri, au avut un schimb de opinii cu privire la aspecte legate de situația internațională actuală”, se mai arată în comunicat.