​Cu o amânare de o săptămână din cauza internărilor lui Liviu Dragnea, PSD validează luni lista pentru europarlamentare. Rovana Plumb, susținută de șeful PSD și pentru un mandat de comisar european, se află pe prima poziție, urmată de Carmen Avram, jurnalistă Antena 3.

HotNews.roFoto: Hotnews

În calculele social-democraților, 12 locuri de pe listă sunt eligibile, astfel că șanse pentru a ajunge la Bruxelles au și Claudiu Manda, Victor Negrescu, Dan Nica, Natalia Intontero, Ioan Mircea Pașcu, Dragoș Benea, Carmen Mihălcescu, Maria Grapini, Emilian Pavel, Cătălina Ștefănescu.

În calculele inițiale, europarlamentarul PSD Victor Boştinaru a anunțat sâmbătă că a decis să își retragă candidatura pentru un nou mandat în Parlamentul European, „în urma unei evaluări personale și a discuțiilor cu familia”.

Ședința PSD este programată pentru luni, la ora 12.00. Potrivit secretarului-general al partidului, Codrin Ștefănescu, Liviu Dragnea va participa la ședință, deși starea sa de sănătate nu este foarte bună, având probleme cu hernia disc pentru care s-a internat pentru a doua oară, sâmbătă, în spital pentru câteva ore.

„Aseară ( sâmbătă seara - n.r.)a avut iar o problemă de sănătate. A fost câteva ore internat. A urmat procedura medicală, sperăm să fie bine pentru că mâine urmează o ședință foarte importantă”, a anunțat secretarul general al PSD.

Ștefănescu a insistat că Liviu Dragnea dorește neapărat să participe la ședința de luni a partidului, când se va decide lista de candidați la alegerile europarlamentare.