Proiect USR: Pedeapsă până la 10 ani de închisoare pentru promovarea ideilor comuniste

de DG     HotNews.ro
Duminică, 24 martie 2019, 9:34 Actualitate | Politic


Plenul Camerei Deputailor
Foto: Hotnews
USR a depus la Senat o propunere legislativă care prevede închisoare până la zece ani pentru promovarea ideilor și doctrinelor comuniste și desființarea de drept a organizațiilor cu caracter comunist, transmite Mediafax.

„Pentru prevenirea instaurării regimului dictatorial comunist și combaterea incitării la ură, la discriminare și violență pe motiv de diferență de clasă socială prezenta lege reglementează interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter comunist”, prevede articolul 1 din Propunerea legislativă privind interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter communist.

Inițiativa prevede următoarele sancțiuni: „Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la trei la zece ani și interzicerea unor drepturi inițierea sau constituirea unei organizații cu caracter comunist, aderarea la un astfel de grup sau sprijinirea, sub orice formă a vreunei asocieri de acest fel. Nu se pedepsesc persoanele care au comis faptele prevăzute la alin 1, dacă denunță autorităților organizația, înainte ca aceasta să fi fost descoperită și să se fi început săvârșirea vreuneia dintre infracțiunile care intră în scopul grupului. Dacă persoana care a săvârșit una dintre faptele prevăzute înlesnește, în cursul urmăririi penale, aflarea adevărului și tragerea la răspundere penală a unuia sau mai multor membri ai unui grup infracțional organizat, limitele speciale ale pedepsei se reduc la jumătate”, potrivit actului normativ.

De asemenea, confecționarea, vânzarea, răspândirea, precum și deținerea în vederea răspunderii de simboluri comuniste se pedepsesc cu închisoare de la trei luni la trei ani și interzicerea unor drepturi. Cu aceeași pedeapsă se sancționează utilizarea în public a simbolurilor comuniste. Și distribuirea sau punerea la dispoziția publicului, în orice mod, prin intermediul unui sistem informatic, de materiale comuniste constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la cinci ani. Potrivit proiectului legislativ, nu constituie infracțiune fapta prevăzută dacă este săvârșită în interesul artei sau științei, cercetării ori educației sau în scopul dezbaterii unei chestiuni în interes public.

USR propune pedeapsa cu șase luni până la trei ani de închisoare sau sancționarea cu o amendă pentru negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a crimelor comunismului ori a efectelor acestuia.

În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, toate organizațiile cu caracter comunist, se vor desființa de drept. USR explică în propunerea legislativă următorii termeni: „prin organizație cu caracter comunist se înțelege orice grup format din trei sau mai multe persoane, care își desfășoară activitatea temporar sau permanent, în scopul promovării ideilor, concepțiilor sau doctrinelor comuniste, precum ura și violența pe motive de diferență de clasă socială, politică de exterminare socială. În această categorie pot fi incluse organizațiile cu sau fără peronalitate juridică, partidele și mișcările politice, asociațiile și fundațiile, societățile reglementate de Legea societăților nr. 31/1990.

Prin simboluri comuniste se înțelege: drapelele, emblemele, insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut, precum și orice alte asemenea însemne, care promovează ideile, concepțiile sau doctrinele prevăzute la lit. a”.

Inițiatorii proiectului de lege susțin că, pentru poporul român, comunismul a însemnat tortură și persecuție. „Acest regim criminal a preluat controlul total asupra vieții economice, sociale, politice, culturale a țării, fiind incompatibil cu principiile democratice ale statului de drept. Pentru poporul român, comunismul a însemnat mii de victime, tortură, persecuția minorităților etnice, religioase, culturale, ori a minorităților sexuale, reprimarea mișcărilor studențești, muncitorești, și a desidenților politici, etc. Ilegalitățile comise în acea perioadă sunt comparabile cu cele săvârșite s regimurile fasciste și legionare, motiv pentru care este necesară interzicerea faptelor de propagare a doctrinelor și ideologiilor comuniste, precum și constituirea organizațiilor de tip comunist, deopotrivă cu cele fasciste, legionare, rasiste și xenofobe. Deși Constituția și legile în vigoare recunosc și garantează drepturile și libertățile democratice, societatea românească are nevoie de o protecție sporită asupra unor eventuale abuzuri de tip comunist și garanții multiple privind împiedicarea reinstaurării regimului totalitar comunist. Pentru a înlătura orice asemenea posibilitate și a realiza voința cetățenilor români, propunem adoptarea prezentei legi”, potrivit expunerii de motive. Senatul este prima Cameră sesizată în acest sens.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

32734 vizualizari

 • -15 (57 voturi)    
  Ce vor sa faca astia? (Duminică, 24 martie 2019, 9:48)

  Je__ [utilizator]

  Sa-si bage proprii membri la inchisoare?
  • -8 (44 voturi)    
   vor sa ardem cartiile (Duminică, 24 martie 2019, 10:40)

   hopsinoi [utilizator] i-a raspuns lui Je__

   .
   • -10 (18 voturi)    
    Nu mai e nevoie (Duminică, 24 martie 2019, 15:12)

    Irina25 [utilizator] i-a raspuns lui hopsinoi

    Exista Facebook.
  • +28 (40 voturi)    
   Punctul 8 de la Proclamatia de la Timisoara (Duminică, 24 martie 2019, 10:40)

   FMM Dragnea [utilizator] i-a raspuns lui Je__

   Ala trebuie dat. Restul e vrajeala. Si atunci papa Dragnea + minionii.
   • -11 (19 voturi)    
    hei (Duminică, 24 martie 2019, 15:05)

    john70 [utilizator] i-a raspuns lui FMM Dragnea

    Iti dai seama ca au trecut 30 de ani si mai toti aceia pe care ii privea punctul 8 sunt morti sau inactivi?
  • -7 (37 voturi)    
   Utopiile sunt distrugatoare, cenzura inutila (Duminică, 24 martie 2019, 14:32)

   animatron [utilizator] i-a raspuns lui Je__

   Intr-o lume utopic, ideala, in toate tarile UE, simultan, ar fi interzise orice partide, miscari politic, asociatii si ONG-uri care promoveaza idei fasciste, comuniste sau islamiste.

   Orice idee care propune sau sugereaza distrugerea societatii de libertate si de drept ar trebui considerata un pericol pt civilizatia europeana si interzisa prin lege.

   Doar ca nu traim intr-o Europa ideala, ideile comuniste si islamiste sunt raspandite si promovate in toate statele Europei occidentale, ideile fasciste sunt reprimate doar partial.

   Daca propunerea USR s-ar aplica, lasand la o parte ca dna Oana Bogdan si alti "progresisti" ar risca puscaria, ar insemna sa lovim doar in unii si sa ne prefacem ca idei extremiste exista doar la comunisti si la cei de extrema stanga (probabil ca cei de la Demos ii injura acum pe USR-isti..).

   Ingradirea libertatii de exprimare e una din marile probleme ale societatii europene "post-moderniste", se acumuleaza enorma frustrare sociala care a inceput sa se elibereze la vot (sau pe strada cu "veste galbene").

   Mi se pare ca initiativa USR-PLUS se vrea cu impact mediatic, pt a face uitata povestea conceptiei profund comuniste pe care dna Bogdan de la PLUS a impartasit-o public unor jurnalisti.

   Cenzura, ca e pe Hotnews din partea unor redactori subiectivi politic, ca e pe Facebook pt "hate speech" (nu e definit de nimeni oficial), ca e la un canal tv de stiri (cum e A3), nu face decat sa degradeze democratia si libertatile individuale.

   Si sa stiti ca nu schimba nimic sa interzici/cenzurezi, problema ramane acolo, oamenii stiu de ea, vor continua sa vorbeasca despre si cand vor veni la vot vor fi "surprize".

   Toate regimurile totalitare au incercat cenzura, in toate modurile, nu functioneaza cu adevarat, e doar temporar si partial.

   Fie interzicem simultan peste tot orice ideologie contra Europei, fie lasam ca libertatea de exprimare si judecata cetatenilor sa isi joace rolurile democratice.
   • -11 (31 voturi)    
    alo (Duminică, 24 martie 2019, 15:07)

    john70 [utilizator] i-a raspuns lui animatron

    E simplu: nu-si vor mai spune comunisti, se vor numi ecologisti, feministe, LGBT, etc. Ah, am uitat, au facut-o deja.
  • -12 (16 voturi)    
   Like! (Duminică, 24 martie 2019, 15:10)

   asistat [utilizator] i-a raspuns lui Je__

   .
 • +14 (64 voturi)    
  Asta ne lipsea (Duminică, 24 martie 2019, 10:02)

  TheRealGicaContra [utilizator]

  Sa-i ajutam pe neocomunisti sa se victimizeze, sa pregatim o noua generatie de ilegalisti. Noaptea mintii! Neocomunismul trebuie combatut printr-o politica de dreapta coerenta, nu prin interdictii si sanctiuni.
  • -18 (36 voturi)    
   Imi place ca li se prabuseste bula. (Duminică, 24 martie 2019, 12:55)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui TheRealGicaContra

   USR nu a mai avut nici o valoare dupa plecarea lui N. Dan. nici nu stiu cine il conduce sau ce platforma au. Dar de la C. Armand incoace sunt de stanga si progresisti, nu mai au nimic cu Salvarea Romaniei.
   Uniunea socialistilor din Romania.
   Uniunea Securistilor din Romania.
   Utopia Socialista Romania.
  • -2 (12 voturi)    
   hei (Duminică, 24 martie 2019, 15:08)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui TheRealGicaContra

   Nu a existat o generatie de ilegalisti. Erau fie agenti sovietici, fie sarlatani.
   • +6 (6 voturi)    
    De ude (Duminică, 24 martie 2019, 19:54)

    Cetateanu [utilizator] i-a raspuns lui john70

    De aici si sloganul, aplicabil si in cazul multor rivolutionari '89isti: putini am fost, multi am ramas!
 • -3 (55 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 24 martie 2019, 10:03)

  [anonim]

 • +3 (41 voturi)    
  Pe scurt (Duminică, 24 martie 2019, 10:04)

  UpNext [utilizator]

  contravine drastic principiilor UE. Comunistii sunt in PE, partide comuniste si publicatii specifice in toate tarile UE. Deci, in prezent, nicio sansa...

  Ah, si sunt liberal, evident cu conceptie de dreapta!
  • +17 (39 voturi)    
   Același UE unde este interzis să promovezi (Duminică, 24 martie 2019, 11:07)

   hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui UpNext

   idei naziste?
   Pentru români comuniștii au comis mai multe crime decât naziștii așa că putem interzice ce vrem noi.
  • +20 (36 voturi)    
   PCR=FSN=PSD (Duminică, 24 martie 2019, 11:15)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui UpNext

   Partide care au ajuns la putere prin CRIMA, doar ca sa se imbuibe clientela lor. PSD trebuie s os in afara legii ca grup infractional criminal, urmas al PCR
   • -11 (31 voturi)    
    Și democrația unde este? (Duminică, 24 martie 2019, 12:58)

    RobertPaul [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

    Hai că mi-ați turtit pălăria! Ori sunteți propagandist de doi lei sau nu cunoașteți Constituția României?! Ca să nu cred altceva... Interzicerea unor partide înființate legal (CFSN, FSN, PSD, ș.a.) este dincolo de lege. Mai mult, din FSN se trage și PD, ulterior PDL, acum dizolvat în PNL. Ce facem, interzicem și PNL-ul (din care fac parte din 1992)? Să rămână doar făcătura USR? Altfel, chiar și interzicerea unui partid de sorginte comunistă este DICTATURĂ!!! Nu poți vorbi de democrație, într-o țară în care sunt interzise partide. Sigur, partidele extremiste trebuiesc interzise, dar există deja lege pentru asta. În plus, legea clocită de acești neosecuriști, ca să le zic așa, este imbecilă. Nu poți șterge istoria de 45 de ani a unei țări, doar că se fac ei că lucrează în Parlament. Mai mult, cum să interzici unui om să se exprime liber? Dacă atât îl duce capul și îi place utopia unei societăți egalitare, de tip comunist, sincer, îl bagi la închisoare? Mulți omâni mai au acasă o insignă sau alte amintiri din vremea când erau pionieri sau uteciști. Asta nu înseamnă că sunt comuniști, așa erau vremurile. Deci, dacă ai așa ceva, ai un însemn comunist și faci închisoare. Mama mea, Doamne... Aberant! O astfel de lege au dat doar naziști, fapt ce spune multe despre USR-ul cu epoleți. Nici mie nu-mi place PSD și alte făcături pline de fripturiști, dar asta nu înseamnă să le bag pumnul în gură și să-i interzic. Asta este „politica corectă” a noii Europe? Asta trebuie să facă orice slugă a Bruxelles-ului? Păi, interesul României unde mai este? Și încă o întrebare? Văd că nu cunoașteți istoria țării, că altfel ați avea idee de simplul fapt că onor bolșevismul în România, comunismul s-a instaurat mult mai târziu, a fost implementat cu acceptul anglo-americanilor. Să înțeleg că dăm o lege anti-Roosevelt și anti-Churchill? Ca fapt divers... O zi bună!
    • +4 (14 voturi)    
     hei (Duminică, 24 martie 2019, 15:09)

     john70 [utilizator] i-a raspuns lui RobertPaul

     Totusi extrema dreapta e interzisa de facto. De ce?
     • -5 (19 voturi)    
      pnetru ca atenteaza direct la libertati (Duminică, 24 martie 2019, 18:59)

      Roman_Cetatean [utilizator] i-a raspuns lui john70

      in mod declarativ. Pe cand, in cazul comunismului nu a fost asa, cel putin la nivel declarativ, erau garantate libertati, doar ca se punea accept pe "puterea poporului", "vointa maselor", "democratia populara", etc. Nu erau indreptati ideologic si statutar impotriva unui grup anume.
      Pe cand cei de extrema dreapta- nazisitii, fascistii etc, au tinta declarata sa elimine sau suprime anumite segmente sociale (partide, minoritati, etc). De asta nici un UE comunismul nu e interzis, pe cand extrema dreapta da. Pentru ca nu ai baza legala sa interzici un manifest egalitarist, de ex. Asta e, in teorie suna bine. In practica s-a lasat cu milioane de morti si destine ale unor natiuni distruse...
      • -2 (10 voturi)    
       Aveai in comunism dreptul al avort (Duminică, 24 martie 2019, 22:20)

       Lok [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

       La proprietate, la libera exprimare, la emigrare. Ce e drept aveam multe atunci. inghetata era chiar buna.
      • -3 (7 voturi)    
       Aveai in comunism dreptul al avort (Duminică, 24 martie 2019, 22:20)

       Lok [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

       La proprietate, la libera exprimare, la emigrare. Ce e drept aveam multe atunci. inghetata era chiar buna.
      • 0 (0 voturi)    
       usor cu pianu (Luni, 25 martie 2019, 22:35)

       Cetateanu [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

       Am mai auzit pe unii Barbu & co si pretenul lui Marinescu: ce bun fu comunismu.
       Pai mai memorie cei 600mii la canal ce au fost. Da stii ca Stalin a lichidat mai multi rusi decat au murit in razboi?
    • +15 (17 voturi)    
     uiti sa spui ca pcr a fost interzis (Duminică, 24 martie 2019, 16:41)

     kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui RobertPaul

     pana la venirea tancurilor sovietice ? ca actualul pezde, e fostul pcr care a luat titulatura fostului pdsr-Titel Petrescu, si care in perioada interbelica conta la alegeri cam cat conteaza acum pmp, si asta din cauza ca economia era majoritar privata, nu dorea nimeni sa platesca din banii lui paraziti, asa cum o cer si fac partidele socialiste.
 • -12 (48 voturi)    
  vor incepe (Duminică, 24 martie 2019, 10:10)

  martel55 [utilizator]

  cu cei de la PLUS, care prin mana dreapta a lui Ciolos promoveaza desfiintarea proprietatii, o idee draga a marxistilor de rit vechi (comunistii)? pare un fel de incercare de a elibera zona neomarxista (sau liberala progresista cum se mai numesc) de vechii tovarasi pentru a ramane doar noii neomarxisti
 • +14 (30 voturi)    
  Sa aud postacii acum (Duminică, 24 martie 2019, 10:18)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  "Clar numai un partid de neo-securisti comunisti precum USR-ul ar vrea sa cenzureze libera exprimare"

  Desigur daca Tradiceanu spune ca cine vorbeste impotriva tarii (dar de fapt vorbeste impotriva guvernului, parlamentului si partidului mult pea iubit) trebuie sa fie acuzat de Inalta Tradare.

  Dublu standard sau ipocrizie? Discuss!


  Si acum sa vedem... au rusine sa-l treaca sau tupeu sa-l opreasca? Abia astept sa vad argumentele pentru o respingere. Poate ne explica cineva cum e cu radacinile comuniste ale nostalgicilor si ca "ar fi nedrept sa le stergem din istorie, pentru ca, totusi, comunismul face parte din istoria noastra".

  Mai tineti minte fiasco-ul asta?

  https://www.hotnews.ro/stiri-cultura-23012906-spune-directoarea-muzeului-din-vaslui-unde-ana-pauker-fost-pusa-afisul-unui-eveniment-fost-greseala-editare-nimeni-nu-face-apologia-comunismului-sau-bolsevismului-trebui-traim-faptul-ana-pauker-face-p.htm?nomobile=

  A fost cineva pedepsit? Nu.
  • -10 (22 voturi)    
   E doar damage control dupa fapta. (Duminică, 24 martie 2019, 12:12)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

   Isi dau si ei seama at de mult ii afecteaza in campanie. Oricum neocomunismul nu va veni sub forma veche ci sub ceva liberal progresist. O sa acapareze o platforma si o sa modeleze intr-atat incat sa treaca orice dubii.
 • +12 (36 voturi)    
  E corect, fiind vorba de neomarxisti dar sa vezi (Duminică, 24 martie 2019, 10:19)

  Susufler0 [utilizator]

  atacuri de acum incolo (din partea PSD in special) si sa vezi reticenta la a vota USR din partea unora !
 • +1 (37 voturi)    
  ati tras pe nas prafuri? defineste explicit (Duminică, 24 martie 2019, 10:39)

  hopsinoi [utilizator]

  ce idee vrei sa incriminezi.
  Este propuneara PLUS sau a USR?

  Noi ne opunem oricarei ingradiri. Da suntem in 1984?
  • +12 (26 voturi)    
   Hei (Duminică, 24 martie 2019, 14:15)

   IOtao [utilizator] i-a raspuns lui hopsinoi

   interzicerea comunismului nu este o ingradire. Este o masura corecta.
   Spune-ne tu unde a fost comunismul benefic, in ce tara?
   Apoi spune-ne cati oameni au murit si inca mai mor din cauza lui.
   Poate ar trebui sa sti ca, comunismul este o utopie ce naste mizerie si suferinta.

   Salutari de la kim jong-un.
   • -6 (18 voturi)    
    Ia vezi ce scrie pe spatele calculatorului tau (Duminică, 24 martie 2019, 14:52)

    John_english [utilizator] i-a raspuns lui IOtao

    sau... pe telefonul mobil.
    sau... pe TV-ul din sufragerie.

    mai vrei exemple?

    :))
    • +7 (9 voturi)    
     chiar n-am inteles ce vrei sa spui (Duminică, 24 martie 2019, 18:30)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui John_english

     Ca struto-camila din China e comunism sadea si a adus bunastarea natiunii? Pe cat pariem ca funia se apropie de par?
     • -6 (8 voturi)    
      Nu se apropie (Duminică, 24 martie 2019, 19:08)

      John_english [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

      Dupa al 2-lea razboi mondial, prin anii 60 chinezii se laudau ca in sfarsit au pentru toti un bol de orez sa puna pe masa.

      Acum, dupa 50 de ani, vor sa detroneze SUA.

      Alta rasa alta educatie.

      Ei au luptat pe bune cu coruptia. Cei prinsi plateau in fata plutonului de executie cu gloantele platite de familie.

      Cat despre comunistii romani. Au fost la fel de analfabeti ca guvernantii de azi. Romania si Albania au fost de departe cel mai rau. In celelalte tari din est a existat oarece libertate si au avut conducatori mai luminati.
      • 0 (0 voturi)    
       au luptat pe bune (Luni, 25 martie 2019, 11:22)

       AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui John_english

       au luptat si inca mai lupta.
       Fiindca intr-un sistem comunist coruptia e regula nu exceptia. Pur si simplu face parte din design.
       Cat despre detronarea SUA, mai vorbim. Poate intai vor sa detroneze Taiwanul, cu un PIB per cap de 49827 USD fata de 16624 USD al Chinei.
       Cam asta e cu succesul sistemului comunist.
 • +15 (41 voturi)    
  Comunismul este un sistem totalitar (Duminică, 24 martie 2019, 10:44)

  taro [utilizator]

  la fel ca si nazismul. In plus a facut mult mai multe victime. Ambele trebuie interzise prin lege. In general partidele cu doctrine care produc regimuri totalitare interzise

  Dar cum ramane cu libertatea de exprimare? Trebuie un astfel de partid sa fie protejat de libertatea de exprimare cand scopul lor este sa distruga acea libertate? Cred ca toti stim ca raspunsul este Nu!

  Romania una din tarile foste comuniste care nu a interzis comunismul. De ce? Pentru ca de 30 de ani tot gasca de comunisti infractori este la putere.
  • +10 (24 voturi)    
   Nu doar infractori (Duminică, 24 martie 2019, 11:36)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui taro

   Ci si CRIMiNAL. PSD=FSN+PCR e urmasul celor care au preluat tara prin CRIMA cu ajutor extern ca sa o jefuiasca. PENTRU SANGELE VARSAT NU A PLATIT NIMENI - Iliescu, Voican, Razvan Theodorescu & Co sunt LIBERI si azi, iar hotii (=pesedistii) continua sa fure protejati de Justitia corputa si Juandarmeria compusa din slugi si brute.
  • -9 (21 voturi)    
   Nazismul nu este interzis. nici fascismul. (Duminică, 24 martie 2019, 12:13)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui taro

   Doar anitsemintismul momentan.
   • +3 (3 voturi)    
    Citește Legea 107/2006, s-ar putea să-ți schimbi (Luni, 25 martie 2019, 8:25)

    BlaBla1234 [utilizator] i-a raspuns lui Lok

    Părerea ..
  • -7 (17 voturi)    
   Dream on (Duminică, 24 martie 2019, 14:31)

   John_english [utilizator] i-a raspuns lui taro

   Ce părere ai despre China?
 • -2 (44 voturi)    
  proiect USR (Duminică, 24 martie 2019, 10:53)

  Stefan Popescu [anonim]

  Proiectul USR aminteste de ``vanatoarea de vrajitoare``desfasurata impotriva comunistilor in anii presedintilor Truman si Eisenhower care a fost catalogata drept una dintre petele democratiei americane...Usr-ul uita un proverb:fiecare pasare pe limba ei piere!
  • +11 (21 voturi)    
   Ai gresit (Duminică, 24 martie 2019, 14:09)

   IOtao [utilizator] i-a raspuns lui Stefan Popescu

   Spre deosebire de americani, noi vazut ce inseama comunismul pe pielea nostra. Inca o mai tragem dupa el.
   Una este sa vanezi vrajitoare si alta este sa fii faci ce trebuie. Spune-mi o tara comunista in care ai vrea sa traiesti?
   Crezi ca nazistii si comunistii sunt niste gunoaie.
   Daca nu intelegi, stai macar in banca ta!
   • -8 (14 voturi)    
    Iti spun eu una (Duminică, 24 martie 2019, 14:55)

    copci [utilizator] i-a raspuns lui IOtao

    In Suedia as vrea sa traiesc, din tarile comuniste.
    • +6 (8 voturi)    
     desteptule, Suedia nu a fost niciodata (Duminică, 24 martie 2019, 18:32)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui copci

     Tara comunista.
     Dar in mintea voastra alambicata ce mi-e social-democratie ce mi-e comunism.
  • -9 (17 voturi)    
   hei (Duminică, 24 martie 2019, 15:13)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui Stefan Popescu

   a fost catalogata "pata neagra" tot de comunistii din mass-media (90% la ora actuala). Venona Papers au demonstrat ca nu era o vanatoare de vrajitoare, toti erau comunisti.
 • -3 (33 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 24 martie 2019, 10:57)

  [anonim]

  • +5 (19 voturi)    
   Cum cu cine? (Duminică, 24 martie 2019, 19:17)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui

   Dacă esti postac psdist?
 • +3 (21 voturi)    
  Comment sters de user (Duminică, 24 martie 2019, 10:59)

  DiDiRo [anonim]

 • -6 (30 voturi)    
  In sfarsit (Duminică, 24 martie 2019, 11:01)

  ipolitic [utilizator]

  Asteptam de mult prima mare tampenie de la USR, acum a sosit. Macar daca ii luau in colimator pe toti extremistii, nu numai de stanga, suna mai de doamne...
  Eu tot astept sa ajungem odata la oficializarea punctului 8 de la Timisoara, dar vad ca mai periculosi sunt viitorii comunisti-dar trebuie sa fie trei, daca-s numai doi, nici-o problema. Chiar asa, daca erau numai Marx si Engels, era doar un cerc de filozofie, de ce trebuia sa se bage si Lenin?
  • -12 (18 voturi)    
   nu e prima tampenie (Duminică, 24 martie 2019, 13:43)

   politik_killz [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

   mai era una oana bogdan sau ceva de genu care ne indemna sa renuntam la proprietatea privata si sa traim la cu tonti la comun...
 • +5 (25 voturi)    
  Sa nu uitam (Duminică, 24 martie 2019, 11:14)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Comuismul, ca si fascismul, a fost o ideologie CRIMINALA si trebuie scoasa in afara legii.
  • -11 (21 voturi)    
   Ce ar fi sa lasam oamenii sa aleaga democratic? (Duminică, 24 martie 2019, 12:36)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Un pic diferit fata de renuntarea fortata la proprietate de pe vremea comunistilor. Daca vor comunism facem comunism (idiotic dar democratic), dar pentru asta ar trebui sa schimbam consitutia, asa ca ar fi o tecere treptata cu cateva referendumuri serioase.
   • 0 (0 voturi)    
    Dar renunță la proprietate doar cei ce au votat (Luni, 25 martie 2019, 11:48)

    BlaBla1234 [utilizator] i-a raspuns lui Lok

    Pentru? Sau dacă votul trece, confiscăm toate proprietățile, apoi ce facem cu cei care se opun vehement și refuză să-și lase proprietatea confiscată?
 • +7 (15 voturi)    
  Poti sa le interzici (Duminică, 24 martie 2019, 11:43)

  John M. [utilizator]

  nici sa nu mai respire acesti ticalosi. Atata timp cat poporul ii alege, n-ai ce le face.
  Granitele sunt deschise. Nu vrei sa le mai vezi mutrele perfide si sa le asculti elucubratiile despre statul paralel si toate celelalte ineptii, du-te cat vezi cu ochii. In cativa ani vei fi uitat toate tampeniile din mahalaua Europei si te vei simti cu adevarat om.
 • -8 (26 voturi)    
  Alti idioti (Duminică, 24 martie 2019, 11:53)

  John_english [utilizator]

  cam asta genereaza lipsa de cultura.

  e trist ce se intampla in Romania de azi.
 • -8 (28 voturi)    
  CINE sunt initiatorii exact? (Duminică, 24 martie 2019, 12:03)

  Alui [utilizator]

  Cred ca e vorba de manipulare. Nu cred ca USR a depus proiectul de lege, ci probabil niste provocatori infiltrati in USR. Daca ma insel, e bye-bye USR in Romania!
  • -8 (22 voturi)    
   USR nu mai e ce am votat in 2016. (Duminică, 24 martie 2019, 12:38)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui Alui

   Dupa ejectarea lui N. Dan nu mai avem de a face cu un partid de dreapta. Sau vreunul care ar incerca sa elimine coruptia. Scopul lui este doar acapararea puterii si viziunea progresista (Partidul Democrat din SUA).
  • -7 (17 voturi)    
   din pacate Cristian Ghinea (Duminică, 24 martie 2019, 17:08)

   anonim3 [utilizator] i-a raspuns lui Alui

   Ii credeam mai destepti pe Ghinea si pe Dan Barna. Ideea este cu totul idioata, nu neaparat ca intentii (dar si iadul poate fi pavat cu bune intentii), cat din punct de vedere constitutional, din punct de vedere al aplicabilitatii practice si ca oportunitate politica. Au deschis un intreg flanc la atacuri si nu vor strange un singur vot in plus. Trist!
 • -5 (23 voturi)    
  Astea-s ideile lui A. Caramitru- ia sa il intrebe (Duminică, 24 martie 2019, 12:10)

  Maniu [utilizator]

  pe taica-sau daca a existat coruptie in Ministerul Culturii cat a fost ministru si daca guvernarea CDR a fost buna pentru Romania sau a inselat crunt sperantele a milioane de romani? Ce mai are a face comunismul cu jalea din Romania cand noi nu avem nici macar un partid de stanga? E PSD de stinga, ei gangsterii cu cele mai mari averi F U R A T E din banul public? USR deveniti N A S O I.
 • -3 (31 voturi)    
  USR e tolerant, nu aresteaza chiar pe toti (Duminică, 24 martie 2019, 12:12)

  railgun [utilizator]

  doar pe astia cu simboluri comuniste
  Verifcati prin casa sa nu aveti vreun ciocan ca deja e dubios si daca aveti ciocan mare grija sa nu aveti prin curte vreo secera.
  USR e partid progresist , ce credeati voi?
 • -6 (26 voturi)    
  Jeeezas (Duminică, 24 martie 2019, 12:25)

  Incomod3 [utilizator]

  io as propune sa bagam idiotii la inchisoare, ca-s un pericolmai mare decat comunistiii.... oh wait,... dispare USR-ul atunci....
 • -5 (27 voturi)    
  USR sa se retraga de la europarlamentare (Duminică, 24 martie 2019, 12:37)

  daniela16ni [utilizator]

  altfel risca sa ajunga la Bruxelles unde va fi nevoit sa faca legi discutand cu comunisti care vin in parlamentul european din partide din Franta de exemplu. Comunisti pe care USR declara ca i-ar baga in inchisoare 10 ani.
  Imi voi regandi intentia de vot. Noroc ca pe scena politica sunt si alte partide in afara de hotii de la PSD si, constat acum, fascistii de la USR.
 • -1 (25 voturi)    
  Jesus! Astia chiar au facut-o! (Duminică, 24 martie 2019, 12:39)

  Alui [utilizator]

  Aici e propunerea:
  https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=22061&pos=0&NR=b108&AN=2019
  Astia sunt initiatorii:
  Ghica Cristian - senator USR; Barna Ilie Dan - deputat USR; Benga Tudor - Vlad - deputat USR; Botez Mihai-Cătălin - deputat USR; Bulai Iulian - deputat USR; Chichirău Cosette-Paula - deputat USR; Cosma (Abu-Amra) Lavinia-Corina - deputat USR; Dan Nicuşor Daniel - deputat USR; Dehelean Silviu - deputat USR; Drulă Cătălin - deputat USR; Duruş Vlad-Emanuel - deputat USR; Ghinea Cristian - deputat USR; Ion Stelian-Cristian - deputat USR; Iurişniţi Cristina-Ionela - deputat USR; Lupescu Dumitru - deputat USR; Moşteanu Liviu-Ionuţ - deputat USR; Năsui Claudiu-Iulius-Gavril - deputat USR; Pop Rareş-Tudor - deputat USR; Popescu Nicolae-Daniel - deputat USR; Prisnel Adrian-Claudiu - deputat USR; Prună Cristina-Mădălina - deputat USR; Rădulescu Dan-Răzvan - deputat USR; Rodeanu Bogdan-Ionel - deputat USR; Seidler Cristian-Gabriel - deputat USR; Stanciu-Viziteu Lucian-Daniel - deputat USR; Ungureanu Emanuel-Dumitru - deputat USR; Vlad Sergiu Cosmin - deputat USR; Zainea Cornel - deputat USR
 • +7 (13 voturi)    
  Direcția e bună (Duminică, 24 martie 2019, 13:17)

  fdaniel [utilizator]

  Sensul e greșit !
  Dată fiind larga comunitate comunistoidă formată în 50 de ani de influență directă sovietică, perioadă care a cultivat ideea că ce e al tău e și al meu, deci hoșia este un act de justiție socială, cred că ideea USR e bună doar că ar treui cumva separați de majoritate cei care sunt CONTRA comunismului, nu invers. :(
 • -4 (24 voturi)    
  daciene trezeste-te!!! (Duminică, 24 martie 2019, 13:40)

  politik_killz [utilizator]

  ii credeam mai intregi la cap...atentie...
  închisoare de la trei luni la zece ani se sancționează utilizarea în public a simbolurilor comuniste.
  adica vreo 10 ani de parnaie daca iesi din casa cu steagul securea si ciocanu ..:) bah astia nu sunt sanatosi
  • 0 (4 voturi)    
   Să înțeleg că ai aceeași părere (Luni, 25 martie 2019, 8:19)

   BlaBla1234 [utilizator] i-a raspuns lui politik_killz

   Și despre Legea 107/2006
 • +7 (23 voturi)    
  Bravo! un comunist bu, e mort (Duminică, 24 martie 2019, 14:11)

  raspopitu [utilizator]

  Bravo! o lege binevenita, le-a pus foc in nadagi la postaci !!! comunistilor a venit sfarsitul vostru!
 • -8 (18 voturi)    
  Un cal troian pe drumul catre Iad [p1] (Duminică, 24 martie 2019, 16:02)

  Algo [utilizator]

  Propunerea, daca devine lege, e o oportunitate mare pentru toti potentialii viitori dictatori.
  Subliniez partea asta :"combaterea incitării la ură, la discriminare și violență pe motiv de diferență de clasă socială"
  Nu insist pe comunism, pentru ca orice cuvant poate fi distorsionat, reinterpretat, suprascris. Fenomenului i se mai spune si Fake News azi. Cine ar face asta? Orice viitor dictator.

  Propunerea are un merit acela ca ne alarmeaza, ca ne revolta, ca ne deschide ochii larg; si asta mai ales celor ce vor ca un regim dictatorial sa nu mai existe in tara noastra.
  Drumul catre Iad e pavat cu bune intentii.

  In lipsa unor dovezi palpabile privind intentiile viitoare ale USR si pentru ca acest partid nu a guvernat pana acum, e just sa atribuim aceasta propunere fie unei naivitati, fie unei reactii contrare dar inadecvate la tendintele vadit autoritare si nostalgic comuniste ale celor carorla li se opun ei PSD si ALDE in special, dar nu numai. Totusi, semnele ca USR este un grup cu tendinte autoritare si razbunatoare se aduna; timpul si actiunile lor efective ne vor edifica.
  • +2 (4 voturi)    
   Ciudat ... Cum de nu se spune și același lucru (Luni, 25 martie 2019, 8:41)

   BlaBla1234 [utilizator] i-a raspuns lui Algo

   Despre Legea 107/2006 ...
 • -6 (18 voturi)    
  Un cal troian pe drumul catre Iad [p2] (Duminică, 24 martie 2019, 16:03)

  Algo [utilizator]

  Incitarea la ura sau discriminare este deja pedepsita prin lege.
  Codul Penal : https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-369

  Legea impotriva incitarii la ura, este folosita (la noi si la altii) pentru scopuri cel putin dubitabile. Foarte des e utilizata ca sa inchida gura unui oponent non-violent si nu totdeauna cel la care te-ai astepta. Efectul real este de tip autoritar, comunist ar spune unii : doar ce spun eu e adevarat si tu nu ai voie sa spui altceva (si nici sa gandesti altceva) si prin urmare te pedepsim, iti ruinam viata.

  https://www.luju.ro/opinii/editorial/iohannis-poate-fi-acuzat-de-inalta-tradare-si-de-incitare-la-ura
  http://www.ziare.com/klaus-johannis/psd/plesoianu-a-depus-plangere-penala-impotriva-lui-iohannis-pentru-incitare-la-ura-impotriva-psd-1526125
  https://www.mediafax.ro/social/brigitte-bardot-amendata-pentru-incitare-la-ura-fata-de-comunitatea-musulmana-2683211
  https://ortodoxinfo.ro/2018/10/05/canada-acuzatie-de-incitare-la-ura-pentru-criticarea-agendei-lgbt/
  http://stiripentruviata.ro/mitropolit-grec-condamnat-la-7-luni-de-inchisoare-pentru-o-predica-despre-pacatul-homosexualitatii/
 • -6 (28 voturi)    
  întreb un usr-ist (Duminică, 24 martie 2019, 16:12)

  zxcv [utilizator]

  dacă de exemplu mi-am luat un tricou mișto cu che guevara înseamnă simbol cu comunismu” și ar trebui să fiu pedepsit după legea asta?
  • +8 (26 voturi)    
   Raspuns de la un USR-ist: (Duminică, 24 martie 2019, 16:33)

   somalezul [utilizator] i-a raspuns lui zxcv

   Cu tricoul ala al tau misto', mars in Cuba sau Venezuela!
  • +1 (3 voturi)    
   un tricou misto cu un criminal (Luni, 25 martie 2019, 11:31)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui zxcv

   Dar daca imi iau un tricou cu Eichman?
   • +1 (1 vot)    
    n-o sa-ti vina sa crezi, dar (Marţi, 26 martie 2019, 10:40)

    zxcv [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    prin Europa civilizata se vand tricouri cu che si multi tineri "cool" le poarta. Ba mai mult, ideile socialiste sunt foarte populare in Franta de exemplu nu mai vorbesc de Grecia si alte tari, am vrut sa subliniez absurditatea unei astfel de legi,eu am trait in perioada comunista si am urat sistemul si cred ca trebuie condamnate crimele oricarui sistem totalitar, ideologia care indeamna la crime- ideologia nazista/ fascista indeamna explicit la crime si a fost normal sa fie interzisa. Ideologia comunista trebuie sa ramana doar istorie si transmisa astfel prin educatie noilor generatii. daca te aouci sa o interzici printr-o lege inseamna un inceput de totalitarism.
 • -8 (18 voturi)    
  E haos complet in mintea lor (Duminică, 24 martie 2019, 19:15)

  John_english [utilizator]

  Ăștia din USR nu știu care-i diferența dintre comunism si socialism sau dintre democrație si dictatura.

  Somnul națiunii naște monștri.
 • -9 (17 voturi)    
  Nasol! (Duminică, 24 martie 2019, 20:23)

  mimiloi [utilizator]

  V-am votat, dar acum ati dat-o cu oistea-n gard.
  Atit de tare ca imi vine sa-mi iau o sapca cu secera si ciocanu' si sa vin la voi la sediu sa vad ce veti face.
 • -8 (12 voturi)    
  cultura (Luni, 25 martie 2019, 0:05)

  Menscorpore [utilizator]

  chiar n-am cu cine vota .........................
 • -4 (10 voturi)    
  ok (Luni, 25 martie 2019, 7:28)

  gogo1 [utilizator]

  o sa interziceti si decreteii?
 • +3 (11 voturi)    
  Propaganda anti USR merge mai departe (Luni, 25 martie 2019, 7:38)

  qbic [utilizator]

  Pana acum erau facuti neomarxisti, acum sunt facuti fascisti. Nu mai stiti ce insulte sa inventati. Va e frica de ei? Fosrte bine, ca nu sa scapati!
  • -1 (7 voturi)    
   pai scapa ei de noi (Luni, 25 martie 2019, 10:14)

   tahomir [utilizator] i-a raspuns lui qbic

   Eu de pilda am fost votant si militant USR. vezi in postarile mele cat de vehement anti PSD sunt.
   Dar legea asta e de un cretinism complet si extrem de periculoasa, va da foarte usor nastere la abuzuri.
   Si cum eu din principiu nu votez nici hoti si nici fascistoizi nu voi vota cu USR. Nici eu nici cei din familia mea.
   Sa vedem la ce le foloseste.
   Legea demonstreaza imaturitate si tendinte autoritariste. E o lege pe care ar fi dat-o stalinistii sau hitleristii.
   Hai sictir, USR!
   • 0 (6 voturi)    
    nazism= comunism=totalitarism (Luni, 25 martie 2019, 10:34)

    polca [utilizator] i-a raspuns lui tahomir

    USR a propus o initiativa buna. De ce sa interzicem doar nazismul?
  • 0 (0 voturi)    
   Mie nu-mi place A. Caramitru, e bine? (Luni, 25 martie 2019, 20:36)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui qbic

   Acum dati minus.
 • +2 (2 voturi)    
  s-ar desfiinta toate partidele.... (Luni, 25 martie 2019, 12:41)

  nedumeritul [utilizator]

  eu as zice sa interzicem doar coruptia si lipsa de transparenta.....
 • 0 (0 voturi)    
  cultura (Duminică, 31 martie 2019, 23:42)

  Menscorpore [utilizator]

  - dreapta&stanga >> aceeasi minciuna cu palarii deosebite - comunismul a fost inventat ca solutie salvatoare la sclavagism, feudalism si capitalism, toate aceste 3 sisteme fiind corupte in profunzime, dand nastere doar la desconsiderarea si exploatarea omului de catre om, ceea ce se constata din istorie ... - in vreme ce comunistii rusi infometau si ucideau pe ucraineni, luandu-le graul ca sa-l exporte in vest, capitalistii vestului deversau in ocean graul din cargouri, ca sa nu scada pretul acestuia la bursa, (homo homini lupus est) - prin teoria marxist-leninista se credea ca omul poate fi perfectibil prin educatie-exercitiu, dar comunismul a esuat datotita unei mosteniri umane catastrofala pe care a preluat-o de la cele trei oranduiri sociale precedente, adica eterna fiinta umana corupta din nastere, boala pe care nicio oranduire sociala n-o poate eradica - cand au vazut cum stau lucrurile cu fiinta umana, comunistii si-au dat seama ca timpul nu e de partea lor, asa ca au lichidat cati asa-zisi "dusmani" au putut, ca sa se mentina la putere cumva, dar eu nu cred ca per total, au ucis mai mult decat au facut-o sclavagistii, feudalistii, sau capitalistii, primii doi avand la dispozitie mii de ani, presarati tot timpul cu razboaie si mizerie, iar al treilea, in ultimii vreo 200 de ani, purtand doar ei (capitalistii) razboaie in toata lumea, inclusiv ultimele doua mondiale, (care li se datoreaza), plus mortii din cauza mizeriei in care traiau saracii capitalismului, cred eu, a depasit cu mult performantele criminale in masa ale comunismului ....... dar cum mortul este intotdeauna de vina, socotiti si voi cine-i mai bun, cercetat per total - stiintifico-tehnico-performantial, capitalismul n-are egal, dar omul e tot om, adica mizerabil ca intotdeauna ... - acolo unde, social, lucrurile stau mai bine, e o iluzie mascata, caci omul consuma din mediul inconjurator mult mai mult decat are nevoie si nu-i ofera decat dejectii industriale - sfarsitul pandeste pe-aproape ?!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by