Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, că liderii USR sunt ”urmașii securiștilor de pe vremea lui Ceaușescu” și despre Dacian Cioloș că vrea ”să facă politică cu niște neterminați care nu au o carte de vizită profesională”. În replică, deputatul USR Cristian Ghinea spune că „manechinul agitat Tăriceanu chiar este urmaș de securist” și acuză o posibilă fraudă a PSD și ALDE privind strângerea semnăturilor pentru alegerile europarlamentare.

Tariceanu Foto: AGERPRES

”În privința USR am să spun ceva - am văzut o postare a dlui Cioloș acum o zi-două. Vorbea de onestitate, de responsabilitate, de nu știu mai ce în ceea ce privește oferta politică a dânșilor... Dar de legăturile cu Securitatea nu ne spune nimic?! Pentru că mie Uniunea Salvați România nu-mi spune decât un singur lucru - că ăștia sunt urmașii securiștilor de pe vremea lui Ceaușescu, reîncarnați. Sunt trași din spate de diferite sfori de cei care au făcut parte înainte de vechile structuri de securitate și evident că nu pot să am încredere și cred că mulți români își dau seama de acest lucru”, a declarat Tăriceanu, la Bacău, potrivit Mediafax.

El a vorbit și despre ”trasnăile politice pe care le debitează” cei din jurul lui Dacian Cioloș.

”Membrii mai vechi sau mai noi ai formațiunii, începând cu dna Prună, ministru al Justiției, care spunea că drepturile și libertățile ale românilor sunt un moft, cu fătuca aia care a fost o perioadă ministru al Finanțelor, care spunea că românii trebuie să muncească pe doi lei, cu fătuca asta care mai de curând, acum o săptămână, vorbea despre proprietate, spunând că nu avem nevoie de proprietate. Văd că ăștia nu scapă o săptămână să nu vină cu câte-o prostie de asta imensă și lumea se mire. Dar eu vă spun ceva - nu are lumea de ce să se mire. Dacă vrei să faci politică cu niște neterminați care nu au o carte de vizită profesională, care nu au pic de experiență politică, nu au sensibilitatea factorului de responsabilitate socială, în momentul în care intri în politică o să vedem în continuare același gen de poziționări și de declarații, care-i descalifică”, a adăugat liderul ALDE.

Răspunsul din partea alianței USR-PLUS a venit de la deputatul Cristian Ghinea. Într-o postare pe Facebook, acesta lansează, la rândul lui, un atac dur la adresa lui Tăriceanu.

”Manechinul agitat Tăriceanu iese astăzi cu un nou atac la adresa USR, despre care spune că am fi urmașii securiștilor. Această figură tristă a politicii românești chiar este urmaș de securist, un turnător securist care și-a înfundat colegii colegii în pușcăriile comuniste (aluzie la Dan Amedeo Lăzărescu, tatăl adoptiv al lui Tăriceanu- n.red)”, a scris Ghinea.

El cere autorităților verificarea modului în care PSD și ALDE au strâns semnăturile pentru înscrierea în cursa electorală.

”Tăriceanu se laudă cu sute de mii de semnături pentru europarlamentare, dar nu am văzut pe nimeni de la ALDE strângând semnături în zecile de localități în care am fost. În același timp, Tăriceanu pune pe lista de europarlamentare pe președintele Autorității Electorale Permanente, adică un fraudator josnic răsplătește cu post europarlamentar pe cel care ar fi trebuit să vegheze la sănătatea procesului electoral din România. Cam asta este Tăriceanu. Cerem statului român să verifice semnăturile prezentate de PSD și ALDE, nu am văzut în stradă pe cineva să fi strâns aceste semnături. Sunt semnături fictive, abuzează cetățenii români prin folosirea datelor personale. Dacă am avea un stat funcțional, Tăriceanu ar trebui să fie la pușcărie. Si pentru asta”, mai notează reprezentantul USR.

Cristian Ghinea mai susține că cei de la ALDE Europa s-au săturat de minciunile lui Tăriceanu. ”Acesta a mințit că va opri atacurile la justiție, a mințit că va promova parteneriatul civil. A pus capac când cei de la ALDE România au votat contra lui Kovesi în Parlamentul European. Căline, ți se apropie funia de par, băiatule!”