Alianța USR-PLUS ia în calcul aderarea la un grup politic nou în Parlamentul European, structură care are toate șansele de a se constitui după euroalegeri din partide precum En marche!, al președintelui francez, Emmanuel Macron, și „bucăți din ALDE”. Anunțul a fost făcut sâmbătă de Dan Barna și Dacian Cioloș, într-o conferință de presă la Cluj.

Dan Barna si Dacian Ciolos in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

Dan Barna, președinte USR:

  • ​„Această alianță USR-PLUS propune oameni noi și din această perspectivă la nivel european suntem preocupați de o grupare care pare a se defini după rezultatul europarlamentarelor, o grupare din partide pro-europene, partide noi, En marche! în zona aceea, bucăți din ALDE pare că vor alcătui acest partid. La momentul acesta nu e luată o decizie pentru că depinde de rezultatul alegerilor la nivel european, dar avem, mai degrabă, în vedere o grupare nouă europeană care să dorească mai multă europă decât structurile existente în momentul de față”.

Dacian Cioloș, președinte PLUS:

„Avem discuții și cu familii politice din Parlamentul European, din zona centru, centru-dreapta. Avem contacte cu partide din diferite state membre care au aceeași tendință și idee de a participa la construirea unui grup politic în această zonă de centru-dreapta”.