Fostul președinte Traian Băsescu îl atacă pe ministrul justiției Tudorel Toader despre care spune că ”a luat-o razna”, după ce a refuzat acreditarea unor ziariști neconvenabili.

Traian BasescuFoto: captura B1 TV

”Crezând că din postura de ministru poţi face orice, ce credeţi că a făcut Tudorel Toader? A refuzat să acrediteze la Ministerul Justiţiei ziarişti neconvenabili de la PRO TV- Ovidiu Oanţă şi Realitatea-Ionela Arcanu. Trebuie să recunosc, zece ani cât am fost Preşedinte al României erau acreditaţi la preşedinţie mulţi ziarişti care mă ascultau zâmbitori în timpul declaraţiilor, mă provocau la momentul întrebărilor, după care mă făceau pulbere la posturile lor de televiziune, fie că erau de la Realitatea, Antene, România Tv sau din presa scrisă sau audio”, a scrie Băsescu pe Facebook.

El mai spune că nu i-a trecut niciodată prin cap să refuze acreditarea jurnaliștilor, indiferent de circumstanțe.

”Niciodată nu mi-a dat prin cap să le retrag acreditarea. Până la urmă eram mulţumit că mesajul meu era preluat după care era făcut pulbere prin comentariile jurnalistului care desigur <<ştiau ei mult mai bine şi erau mult mai pricepuţi>>. Când a fost cazul m-am „războit” cu ei, dar recunosc nu mi-a dat prin cap să-i interzic.Tudorel a luat-o razna. Revino-ţi omule !”, este mesajul fostului președinte.

Jurnaliștii ProTV și Realitatea TV, Ovidiu Oanță și Ionela Arcanu, au anunțat pe Facebook că Ministerul Justiției a refuzat să îi acrediteze. În primul caz, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat pentru HotNews.ro că jurnalistul va fi reacreditat "atunci când va respecta regulile de conduită". La scurt timp, ministrul a revenit cu un alt mesaj: "Doamna premier m-a rugat să îl reacreditez".