Președintele PNL Ludovic Orban a declarat vineri că liberalii intenționează să depună moțiune de cenzură împotriva guvernului PSD-ALDE după alegerile pentru Parlamentul European, arătând că principala miză a partidului este câștigarea scrutinului astfel încât raportul de forțe să se schimbe și să favorizeze dărâmarea actualului executiv.

Ludovic OrbanFoto: AGERPRES

”Obiectivul nostru este să punem punct cât mai repede posibil acestei Guvernări, care provoacă consecințe catastrofale pentru România. Vom depune moțiune de cenzură când vom considera că există șanse de a putea obține un număr semnificativ de voturi înafara voturilor pe care le deținem, opoziția de astăzi, și care sunt insuficiente pentru a dărâma Guvernul. Pot să vă spun, după ce vom câștiga alegerile europarlamentare și PSD va pierde alegerile europarlamentare, poate fi un moment propice”, a declarat Orban, la Bacău, potrivit Mediafax.

În context, liderul PNL a susținut că acesta este un motiv în plus pentru ca românii să vină la vot pe 26 mai.

”Românii dacă vin la vot la alegerile pentru Parlamentul European, votul lor reprezintă votul la o moțiune de cenzură împotriva lui Dragnea și actualului Guvern. Pentru că o prezență masivă la vot și un vot dat Partidului Național Liberal, care este partidul care poate să bată PSD, poate să ducă la dărâmarea Guvernului și votând PNL votezi o moțiune de cenzură împotriva lui Dragnea și a PSD”, a mai spus Ludovic Orban.