PSD ia în calcul să facă o remaniere înainte de europarlamentare, susțin surse social-democrate. Vizați ar fi miniștrii care candidează la alegerile din 26 mai, Rovana Plumb și Natalia Intotero, însă miza cea mare este schimbarea din funcție a ministrului Justiției, Tudorel Toader. Informația apare în contextul în care social-democrații sunt extrem de nemulțumiți de ministrul Justiției și pun presiune pe acesta să dea Ordonanțele de Urgență privind Codurile penale, completurile de cinci și protocoalele.

Liviu Dragnea Foto: AGERPRES

Potrivit surselor citate social-democrații ar urma să discute despre remaniere după depunerea candidaturilor la europarlamentare și asta pentru că o serie de actuali miniștri vor candida la scrutinul din luna mai. "Este o ocazie bună de a-l scoate pe tusă pe Tudorel Toader. Nu mai poate rămâne în minister", au explicat sursele citate.

De altfel, pe lista candidaților PSD la europarlamentare se află miniștrii Rovana Plumb și Natalia Intontero și, potrivit surselor citate, ar mai putea apărea alți minișrii drept candidați.

Informația privind remanierea Guvernului apare în contextul în care deputații PSD-ALDE tocmai au respins miercuri moțiunea simplă depusă de opoziție împotriva lui Tudorel Toader. Reamintim că social-democrații sunt extrem de nemulțumiți de ministrul Justiției și îi reproșează acestuia că nu a adoptat Ordonanțele de Urgență privind Codurile penale, completurile de 5 și protocoalele.

Totodată, nemulțumirile social-deocrațiilor s-au amplificat după ce ministrul Justiției a refuzat să semneze OUG privind înființarea Fondului Suveran de Investiții - proiect de suflet al lui Liviu Dragnea.