Liderul eurodeputaților PSD Dan Nica a anunțat că îi va cere președintelui Parlamentului European Antonio Tajani să ia măsuri în legătură cu minciunile despre premierul Viorica Dăncilă, în contextul afirmațiilor europarlamentarului luxemburghez, membru al PPE, Frank Engel, potrivit Mediafax.

Dan NicaFoto: AGERPRES

Nica atrage atenția că premierul Viorica Dăncilă nu a făcut niciodată declarațiile citate de europarlamentarul luxemburghez Frank Engel privind corupția din România, dovadă în acest sens fiind chiar înregistrarea ședinței invocate, motiv pentru care îl va sesiza pe președintele Parlamentului European să ia măsuri pentru a sancționa acest fakenews.

„Campania electorală a ajuns atât de murdară încât oricine poate să arunce orice minciună în spațiul public și este luat în serios fără să aducă probe. De data aceasta, însă, există înregistrarea ședinței invocate de europarlamentarul luxemburghez Frank Engel, care arată foarte clar că premierul Viorica Dăncilă nu a făcut acele declarații legate de corupție. Voi sesiza această situație la Președintele PE! Nu putem lăsa nesancționată această minciună folosită ca armă electorală”, a declarat Dan Nica, printr-un comunicat de presă remis, marți, MEDIAFAX.

„Nu mă miră faptul că inclusiv președintele Iohannis a preluat fără niciun filtru acest fakenews, rostogolindu-l mai departe în speranța că va lovi în premierul României. Ceea ce mă face să cred că probabil multe dintre deciziile sale ca președinte se bazează pe fakenews, iar asta este foarte grav pentru România. Fără îndoială că și această fumigenă este parte a planului orchestrat de binomul Preda-Macovei, care profită de orice ocazie să denigreze România în Parlamentul European pentru scopuri politicianiste”, a conchis Nica.

Frank Engel, europarlamentar luxemburghez, şeful Partidul Creştin-Social, membru în PPE, a relatat că premierul Viorica Dăncilă le-a spus eurodeputaţilor socialişti că „nu există corupţie în România, este doar o manieră diferită, cultural vorbind, de a mulţumi cuiva”.

„Tolerarea corupției este un fenomen legat de cultură și educație. Corupția are întotdeauna, actul de corupție, doi actori – unul care dă și unul care primește. Cel care dă și cel care primește au o vină comună și faptul că nu suntem noi mai vehemenți împotriva corupției, cu siguranță, se datorează și faptului că, la noi, încă nivelul de educație nu este optim. Noi avem nevoie de educație și să recunoaștem dacă justiția este dreaptă sau nu, dacă un act făcut de un politician este un act de lobby sau un act de corupție, și așa mai departe”, a comentat, marți, Klaus Iohannis, cu referire la subiect.