Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că regretul său în mandat care se încheie în curând este că nu a găsit un Guvern cu care să poată colabora, precizând că speră ca în al doilea mandat să aibă un Executiv cu care să poată lucra.

Iohannis si DancilaFoto: Hotnews

„Regretul meu în primul mandat care dă să se încheie că nu am găsit un Guvern cu care să pot să lucrez și sper că la al doilea mandat voi găsi un Guvern cu care să pot lucra, în așa fel încât să nu fiu în situația penibilă când mă întreabă ce o să fac și eu să le spun că nu am cu cine să lucrez”, a afirmat Klaus Iohannis, marți la dezbaterea „Președinte sau cetățean/ om politic și societate civilă”.

Întrebat despre Guvernul Cioloș, șeful statului a spus că a administrat „rezonabil” România. „Guvernul Cioloș a administrat România rezonabil de bine. Dar un guvern trebuie să guverneze, să vină cu politici, să legifereze, mult mai mult decât putea să facă un Guvern de tehnocrați”, a completat Iohannis.

Președintele României a anunțat încă din luna iunie a anului trecut că va candida pentru un nou mandat la Cotroceni. PNL a anunțat că îl susține pe Iohannis.