Liderul USR București, Roxana Wring, consilier în CGMB, a sesizat marți Comisia Europeană privind ajutorul de stat ilegal acordat companiilor municipale de către primarul Gabriela Firea. Ea spune că aceste companii au beneficiat de nu mai puțin de 600 de milioane de euro din bugetul Capitalei, deși instanța a decis că au fost înființate ilegal.

Roxana Wring Foto: Arhiva personala

Wring spune că cele 22 de companii au primit împrumuturi fără dobândă și fără garanții, au beneficiat de majorări de capital social din bani publici și au primit contracte și lucrări prin încredințare directă.

”Cele 22 de companii municipale au primit din bugetul Capitalei peste 600 de milioane de euro, bani pe care i-au folosit pentru sedii, salarii, autoturisme și cheltuieli de funcționare. În plus față de aceste sume, companiile au primit și contracte în condiții necompetitive pentru bugetul public. Mai precis, serviciile au fost fie supra-evaluate, fie de slabă calitate, iar singurul motiv pentru care s-au încredințat contractele a fost pentru a justifica existența acestor companii”, a semnalat Wring, într-o postare pe Facebook.

Toate companiile municipale au fost înființate ilegal, conform deciziei Curții de Apel București. De la anunțarea deciziei și până acum, Gabriela Firea nu a făcut absolut nimic pentru a pune în aplicare decizia instanței, dimpotrivă, ”companiile toacă bani nestingherite și dau salarii nemeritate unor cohorte de clienți politici ai Gabrielei Firea și ai PSD”.