Liviu Dragnea a susținut vineri, în Dâmbovița, un discurs cu puternic accent naționalist, acuzând opoziția că vrea să taie salariile și să desființeze proprietatea privată pentru ca românii să ajungă „sclavi” în țara lor - „acest mic colț de lume pe care ni l-a dat Dumnezeu”.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

„Leneșul ăla de la Cotroceni, când se mai trezește, se întrebă ce rău pot să mai fac azi?”, a spus Dragnea, la o conferință a PSD, după care, pornind de la controversatele declarații ale Oanei Bogdan, a trecut la atacarea USR, care vrea „să se desființeze proprietatea privată”.

„Nu sunt glume, să nu credeți că vorbesc ca să se afle în treabă. Ei spun ce vor face dacă vor prelua România”, a continuat șeful PSD, potrivit căruia opoziția vrea ca românii „să nu mai aibă terenuri, case”.

„Să fim ce? Eventual chiriași în propria țară, poate și sclavi. Muncitori pe plantație pentru cine? Pentru alții. Luați în serios lucrurile astea”, le-a spus Dragnea psd-iștilor.

Opoziția vrea de asemenea „să anuleze și legea pensiilor, salarizării” ca să „readucă România acolo de unde am preluat-o noi”, respectiv „o țară pregătită de Cioloș să se ducă din ce în ce mai jos” ca „să fie făcută cadou”, crede Dragnea.

Și pentru ca „să nu mai existe în România un lider politic nebun, iresponsabil, să-și riște libertatea și să spună, nu, nu suntem de acord să vă dăm resursele noastre pe degeaba, avem și noi dreptul la acest mic colț de lume pe care ni l-a dat Dumnezeu”, a continuat Liviu Dragnea, vorbind despre el însuși.

Acesta s-a întrebat și de ce românii care au plecat să lucreze în Europa „nu găsesc salarii mai mari aici, în zona privată”, pentru a oferi și răspunsul: „Pentru că Boc și Băsescu și toată camarila PDL-istă vopsită PNL-istă acum a tăiat și desființat legea dialogului social, pentru ca românii să nu își mai poată cere drepturile”.