​​Liberalii promit un audit extern la companiile din portofoliul Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, fond despre care liderul PNL, Ludovic Orban, susține că este „cel mai mare jaf pus la cale de PSD de la revoluție încoace”.

Ludovic OrbanFoto: AGERPRES

„Din păcate pentru România, planificatorii dezastrului, Guvernul PSD-ALDE nu se oprește și continuă cu împingerea înainte a acestui proiect care va distruge cele mai profitabile și cele mai importante companii românești care se află cu capital majoritar în proprietatea statului (...) Îi avertizez pe toți cei care sunt inițiați și implicați în acest proiect, inclusiv pe administratorii și pe managerii companiilor de stat care au început furăciunile, că primul lucru pe care îl vom face după ce vom ajunge la guvernare va fi realizarea unui audit extern la fiecare dintre companiile care intră în portofoliul FSDI și că în funcție de acest audit, vom trimite către parchet orice fel de infracțiune posibilă pe care o vom identifica”, a declarat Orban.

Criticile PNL:

  • „Toate Consiliile de administrații și managerii vor fi puși sub ghilotina puterii politice PSD-ALDE, iar în cazul în care nu vor executa comenzile ticăloase vor fi demiși pentru a fi înlocuiți cu oameni ascultători care să respecte comenzile de partid.
  • Al doilea păcat al acestui proiect este acela că sunt subevaluate companiile. Practic, valoarea acestui Fond Suveran este de 19 miliarde, iar acțiunile deținute de stat la cele 19 companii sunt evaluate la 10 miliarde de lei.
  • De asemenea, acest Fond Suveran de Investiții este conceput pentru a genera actualei puteri politice posibilitatea de a-și hrăni clientela politică economică cu contracte încredințate direct în disprețul și sfidarea reglementărilor naționale și europene în domeniul achizițiilor publice
  • Se pregătește o preluare ostilă a celor mai profitabile și importante companii românești de către planificatorii din umbră cu care Dragnea, Vâlcov, Tăriceanu și ceilalți au pus la cale această mega escrocherie.
  • În cazul în care Guvernul nu renunță la intenția sa de a emite HG, Partidul Național Liberal va acorda asistență juridică gratuită tuturor cetățenilor români care vor ataca HG în contenciosul administrativ, cu obiectivul de a obține anularea HG care stă la baza funcționării Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții”