Un lider al Partidului Popular (ÖVP), formaţiunea de centru-dreapta condusă de cancelarul austriac Sebastian Kurz, a cerut luni Partidului Social-Democrat (SPÖ, de opoziţie) să depună la Grupul Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European o moţiune de sancţionare a PSD, transmite Mediafax.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

Karl Nehammer, secretarul general al Partidului Popular austriac (ÖVP), formaţiune membră a Partidului Popular European (PPE), s-a declarat deranjat de afirmaţii făcute de Liviu Dragnea, liderul Partidului Social-Democrat, care a declarat că România a aderat la UE "pentru o viaţă mai bună", nu pentru a întoarcerea la "frică şi teroare".

Aceste afirmaţii merg prea departe, a declarat deputatul Karl Nehammer, citat de agenţia de presă APA şi de publicaţia Tiroler Tageszeitung.

Social-democraţii din România au adoptat o serie de poziţii care intră în contradicţie cu valorile europene, acuză Karl Nehammer, denunţând "violenţe la adresa jurnaliştilor" şi "ingerinţe asupra sistemului judiciar". Karl Nehammer le-a cerut liderilor social-democraţi din Austria, Pamela Rendi-Wagner şi Andreas Schieder, să depună o moţiune la Grupul Socialiştilor şi Democraţilor din PE pentru sancţionarea PSD.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă, la Slobozia, că românii au vrut în Uniunea Europeană pentru o viață mai bună și pentru libertate, nu pentru a se întoarce la frică şi teroare. "Sunt un european convins si un proamerican mult mai convins. Noi am vrut să intrăm în Uniunea Europeană pentru o viaţă mai bună, pentru mai multă libertate, nu pentru a ne întoarce la frică şi teroare. Am vrut să intrăm în UE pentru a avea acces la dezvoltare şi a avea un minim respect. Nu cerem mai mult respect decât dăm noi, decât oferim noi. Ne-am purtat și ne purtăm frumos în continuare. Cerem doar dreptul de a fi ascultaţi şi a pune pe masă niște argumente. Nu se poate ca tot ceea spunem noi, tot ceea ce facem noi să fie criticat, lovit blocat şi ce spun ceilalţi, care înseamnă o listă întreagă de minciuni, să fie luat de bune, fără o minimă verificare. Este mult ceea ce cerem, este mult că ne dorim şi noi micul nostru colţ de lume?" a spus Dragnea.