PSD reacționează, vineri, față de precizările consilierului prezidențial pe probleme economice Cosmin Marinescu, acuzându-l pe șeful statului că ar continua să blocheze guvernarea în loc să își ceară scuze după ce Curtea Constituțională i-a respins sesizarea privind bugetul de stat.

Delegatia PSD si Klaus Iohannis la CotroceniFoto: Presidency.ro

”PSD constată că președintele Klaus Iohannis nu a dorit să își schimbe obiceiul de a își lua o minivacanță în weekend și nici să riște să se facă din nou de râs spunând ca nu mai sunt bani de pensii, de aceea astăzi și-a trimis consilierul să ne spună aceeași poezie de anul trecut și de acum doi ani”, se arată într-un comunicat de presă.

Social-democrații mai susțin că, în fiecare an, guvernarea PSD-ALDE a asigurat fără probleme banii de pensii, salarii sau pentru asistență socială și îl acuză pe președinte că nu înțelege economie.

”Iohannis a greșit de prea multe ori cu predicțiile economice încât atunci când spune că economia va merge rău, putem fi siguri că va merge bine! În realitate, Iohannis nu înțelege economie. A dovedit-o chiar miercuri când ne-a arătat că nu știe să citească un proiect de buget. Spunea că administrațiile locale vor primi cu un miliard de lei mai puțin, deși în realitate proiectul de buget propune cu 4,6 miliarde în plus”, mai susține PSD.

Problema reală a comunităților locale nu e bugetul propus de PSD, care alocă bani în plus, ci faptul că Iohannis a blocat bugetul, mai susțin social-democrații, completând că primarii nu pot începe investițiile noi, în valoare de circa 5 miliarde lei.

Proiectul de buget pentru anul 2019 se bazează pe prognoze macroeconomice „excesiv de optimiste” iar veniturile sunt „supraevaluate cu circa 10 miliarde lei”, a vineri Cosmin Marinescu, consilierul pe probleme economice al președintelui Klaus Iohannis.