Primarul PSD al comunei Săvinești din județul Neamț, Daniel Horciu, anunță că se alătură protestului pentru construcţia de autostrăzi, la provocarea omului de afaceri Ștefan Mandachi din Suceava, care a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova. Edilul a decis să se alăture protestului exasperat că, atunci când merge la schi în Austria, face 11 ore pe drumurile din România, iar din Ungaria și până la destinație mai face doar 6. În 15 martie, el va întrerupe activitatea în primărie și va porni și sirenele în localitate, pentru că "oricum trebuie verificate".

HotNews.roFoto: Hotnews

Daniel Horciu a declarat corespondentului Mediafax că în 15 martie la 15.00 își va întrerupe, timp de 15 minute, activitatea și îi va ruga și pe colegii săi să facă același lucru. În plus, edilul anunță că va porni și alarmele în comună.

"De ce nu? M-a determinat faptul că mă duc la schi în Austria. Fac 11 ore în România și apoi din Ungaria până unde mă duc fac șase ore și jumătate, fiind vorba despre aceeași distanță cu aproximație. Sunt nemulțumit că nu sunt autostrăzi. Pe cine nu nemulțumește?”, a declarat Horciu.

Primarul Daniel Horciu a spus că în 15 martie, la ora 15.00, la Primăria Săvineşti nu se va lucra timp de 15 minute. "Întrerup activitatea. O să-i rog și pe colegii mei. Și o să dau drumul și la alarme în comună. Oricum ele trebuie verificate”, a spus primarul.

Daniel Horciu este în PSD de 11 ani și tot de atunci este primar al comunei Săvineşti.

"În data de 15 martie, pentru 15 minute, începând cu ora 15, eu suspend activitatea celor 40 de restaurante. Pentru autostrăzi, fii solidar. Provoacă măcar trei persoane să își întrerupă activitatea". Așa sună protestul inedit inițiat de antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi, nemulțumit de lipsa autostrăzilor în țară și mai ales în regiunea Moldovei.

Deținător a 40 de restaurante în întreaga țară, omul de afaceri a construit și ”primul metru de autostradă din Moldova”, pentru care a achitat, din fonduri proprii, aproximativ 4.500 de euro. Mandachi nu s-a oprit aici, iar pe 15 martie anunță că va inaugura un așa-numit monument al autostrăzii.

Protestul inedit a început să producă reacții în lumea antreprenorilor. După ce două firme din Prahova au anunțat că se raliază protestului, un lider important din sectorul transporturilor a anunțat marți că susține demersul.