​Deputatul PSD Doina Pană spune că Viorica Dăncilă nu este "o agramată", că absolut toată lumea face câte un dezacord și că greșelile gramaticale ale premierului sunt din cauza "gradului de oboseală". Concluzia fostului ministru Doina Pană: "Foarte important este cum guvernează un prim-ministru, și nu participarea la olimpiada de limba română".

HotNews.roFoto: Hotnews

Parlamentarii organizației Bistrița-Năsăud ai PSD, ministrul Apelor Ioan Deneș, ministrul Dezvolării Daniel Suciu și deputatul Doina Pană, vicepreședinte al PSD, au susținut vineri, o conferință de presă comună, fiind întrebați cum se lucrează cu premierul Viorica Dăncilă, potrivit Mediafax.

Doina Pană, vicepreședinte PSD, a lăudat-o pe Viorica Dăncilă, spunând că a fost "hărțuită" și supusă unei campanii foarte violente, "încercându-se din toate puterile răsturnarea acestui Guvern din interior, dar și din afară".

Doina Pană afirmă că Viorica Dăncilă nu este "o agramată" și că important este cum guvernează ca prim-ministru, nu să participe la vreo olimpiadă de limba română.

"Doamna Dăncilă nu este o agramată, la gradul de oboseală pe care îl ai ca ministru, ca prim-ministru este și mai și, absolut toată lumea face câte un dezacord. Dacă aveți curiozitatea să îl urmăriți pe președintele Klaus Iohannis, cred că nu este apariție în care să nu facă unul sau mai multe dezacorduri, dar nu interesează pe nimeni. (...) S-a pus o presiune foarte mare asupra doamnei Dăncilă și probabil că de ce vrei să fii atent și să nu faci dezacorduri, psihologic chiar ți se întâmplă. Dar, și dacă ar fi așa, eu cred că foarte important este cum guvernează un prim-ministru, și nu participarea la olimpiada de limba română. Și, insist, nu aceasta este doamna Dăncilă care apare reflectată în presă. Este nedrept ce s-a întâmplat cu dumneaei”, a spus Doina Pană

"Decât să vorbesc liber și să spun prostii mai bine să am o hârtiuță în față și să spun lucruri corecte”, a declarat luni premierul Viorica Dăncilă, în dezbaterile din Camera Deputaților legate de ordonanța de urgență 114.

Ulterior, PNL a postat pe Facebook un colaj video cu declarații ale Vioricăi Dăncilă în care face greșeli gramaticale în timp ce își citește discursurile de pe foi. "Recunoaște - în sfârșit - că spune prostii dacă vorbește liber, dar realitatea ne demonstrează că inclusiv dacă citește de pe foi spune prostii", spun liberalii.