Liberalii susțin că noile acuzații aduse Laurei Codruța Kovesi reprezintă „un abuz incredibil al Secției de ‘Miliție Politică’ comandată de Liviu Dragnea, cunoscută în mod eronat drept Secția Specială de Anchetare a Magistraților”.

Ludovic Orban la Congresul PNL din 2017Foto: Agerpres

Potrivit unui comunicat al PNL, secția specială a devenit un instrument prin care magistrații vor fi „puși la respect”.

„ Acțiunea împotriva Laurei Codruța Kovesi, deloc întâmplătoare în contextul dat de șansele de a ocupa poziția de procuror șef european, vine tocmai din partea unei structuri de parchet față de care Comisia Europeană, Comisia de la Veneția, GRECO, au exprimat critici vehemente. Această Secție Specială nu ar fi trebuit să existe, iar în urma Rezoluției Parlamentului European și a Raportului Comisiei Europene privind MCV ar fi trebuit desființată, tocmai pentru că nu oferă suficiente garanții de independență față de puterea politică”, se arată în comunicatul liberalilor.

Laura Codruța Kovesi a declarat, la finalul audierilor de cinci ore de la Secția pentru anchetarea magistraților, că a fost citată total neprocedural, pentru a da declarații într-un dosar și s-a trezit că este audiată ca suspect într-un al doilea dosar penal. "Am reținut că aș fi condus un grup organizat format din procurori din DNA", a afirmat fosta șefă a DNA. Ea a subliniat că este o înscenare, pentru a fi împiedicată să ocupe postul de procuror-șef european și că toate acuzațiile care i se aduc sunt fabulații.