Eugen Tomac a anunțat, joi, că ÎCCJ a trimis la Curtea Constituțională sesizarea PMP legată de neconstituționalitatea înființării Biroului Electoral Central în perspectiva alegerilor europarlamentare. Acesta spune că dacă CCR admite sesizarea atunci vor fi invalidate toate deciziile actualului BEC, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„ÎCCJ a trimis la Curtea Constituţională sesizarea PMP cu privire la neconstituționalitatea înfiinţării Biroului Electoral Central în perspectiva alegerilor europarlamentare. Dacă CCR ne va da dreptate, constituirea BEC, în formula promovată de PSD – ALDE – UDMR, va fi declarată nulă şi procesul va trebui reluat, ceea ce va invalida automat toate deciziile luate de actualul BEC. Se va dovedi astfel că PMP a fost victima unei maşinaţiuni politice comandate de Liviu Dragnea, care nu vrea alegeri democratice în România, dorind să instaleze dictatura şi să le ia românilor dreptul de a-şi alege corect reprezentanţii în Parlamentul European”, a scris Eugen Tomac, joi, pe Facebook.

„Acţiunea în instanţă a PMP vine ca urmare a excluderii reprezentantului PMP din BEC în ciuda faptului că partidul a participat la alegerile europarlamentare din 2014, obţinând 345.973 de voturi şi două mandate de europarlamentar”, a completat președintele formațiunii.

Eugen Tomac a anunțat, marți, că a contestat la instanța supremă faptul că PMP nu face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile europene, spunând că alte patru partide au fost acceptate prin înșelăciune, chiar dacă nu au participat la alegeri.

Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare a fost constituit, duminică, iar din el fac parte președintele și vicepreședinții AEP, opt reprezentanți ai partidelor politice care au reprezentanți în Parlamentul European și cinci judecători.

Alegerile europarlamentare vor avea loc pe 26 mai. Pe 15 februarie, Guvernul a adoptat cadrul general al măsurilor şi calendarul pentru europarlamentare, potrivit căruia termenul pentru depunere a candidaturilor la alegeri este până la data de 28 martie.