Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a declarat miercuri, la Parlament, că electoratul PSD nu mai are răbdare și dorește promovarea OUG-urilor pe tema codurilor penale, completurilor de cinci și a protocoalelor. Iordache susține că OUG-urile trebuiau adoptate "ieri" și că oamenii care au votat PSD "așteaptă să se facă dreptate".

Florin Iordache si Liviu DragneaFoto: AGERPRES

"Eu îmi doream de la domnul ministru să ne precizeze foarte clar dacă acele decizii ale Curții Constituționale care vizează fie completele de cinci, fie protocoalele fie, Codurile Penale pe care noi ni le-am asuma că le vom adopta în cel mai scurt timp, dumnealui dorește să le pună sau nu în practică. Dorința noastră este ca acele articole declarate constituționale să fie adoptate prin OUG iar acele care au probleme de constituționalitate le modificăm în concordanță cu deciziile Curții iar cele declarate neconstituționale le eliminăm(...) Eu așteptam de la ministru să ne dea o dată limită până la care va adopta articolele constituționale, nu-i cerem altceva", a declarat Iordache.

Fostul ministru al Justiției susține că electoratul PSD așteaptă decizii în ceea ce privește OUG-urile pe legile justiției. "Oamenii pe noi ne-au votat și așteaptă de la noi să fim mult mai tranșanți și să ne ținem de cuvânt. Dacă noi când mergem acasă ne întâlnim cu cei care ne-au votat așteptăm de la miniștrii așa când există o decizie să fie pusă în practică. Atât (...) Cât să mai aștept eu niște decizii, când oamenii care ne-au votat se uită la noi cu încredere? Cei care m-au votat și au încredere în noi nu trebuie să le punem în practică?”, a adăugat el.

Iordache a mai spus că se așteaptă o discuție în Coaliție "ca să nu mai aruncăm vina unul pe altul". "Deciziile sunt ale Guvernului și nu mai putem arunca că un ministru spune, că premierul nu face și așa mai departe. E o decizie care trebuie tranșată odată. Nu le face, foarte bine, le facem în Parlament, dar să nu mai așteptăm, mii de români așteaptă să facem dreptate”, a mai spus Iordache.