Majoritatea PSD-ALDE nu va face nicio modificare la legea bugetului, așa cum cere președintele Klaus Iohannis, și îi va retrimite acestuia legea înapoi, pentru a arăta forța și capacitatea majorității și pentru a fi obligat să o promulge în zece zile, a declarat deputatul PSD Florin Iordache.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reprezentanții PSD au reacționat rapid după anunțul președintelui de a retrimite Parlamentului legea bugetului, vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, susținând că motivările șefului statului nu se susțin și că acesta nu s-a documentat.

"Președintele căuta tot felul de scuze că nu dorește să promulge bugetul. Nu s-a documentat. Consilierii dumnealui nu cred că sunt suficient de pregătiți pe modul de calcul al bugetului. Dacă discutăm cu primarii de comună, etc, toți susțin în continuare. E un buget cu o creștere economică suficientă care asigură finanțarea acelor cheltuieli și învestiții asumate prin programul de guvernare și creșterea alocațiilor pentru copii", a susținut Florin Iordache.

El a anunțat că Parlamentul îi va trimite înapoi președintelui legea, astfel încât în zece zile să fie obligat să o promulge.

"Ca să arătăm forța și capacitatea majorității, în cel mai scurt timp vom da un vot în Camerele reunite ale Parlamentului, astfel încât președintele să fie obligat să promulge bugetul", a adăugat Iordache.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că va retrimite Parlamentului Legea privind proiectul de buget pentru 2019, cu un mesaj simplu: "Faceți un buget sănătos pentru România".