Liviu Dragnea a fost întrebat luni de o jurnalistă despre Lia Olguța Vasilescu, care "a intrat pe ușa din dos" în Guvern, pe un post de consilier, după ce a fost respinsă de președintele Iohannis pentru un portofoliu de ministru, iar liderul PSD a răspuns: "Suntem între 1 și 8 martie. Între voi, fetele, chiar nu puteți să vă abțineți în săptămâna asta?".

HotNews.roFoto: Hotnews

”Suntem între 1 și 8 martie. Între voi, fetele, chiar nu puteți să vă abțineți în săptămâna asta? Cum să vorbești atât de urât de Olguța Vasilescu? Cum să intre pe ușa din dos?”, a afirmat Liviu Dragnea.

Întrebat ce o recomandă pe Olguța Vasilescu pentru a fi confilier onorific al premierului pe probleme de infrastructură, Liviu Dragnea a răspuns că experiența dobândită în funcțiile pe care le-a avut.

"O recomandă ceea ce o recomanda și pentru a fi ministru al Transporturilor. Este un om foarte aplicat, priceput. Primar al Craiovei, care a schimbat enorm acel oraș, care a gestionat probleme de infrastructură importante. A arătat la Ministerul Muncii că este foarte pricepută. E un om care poate munci foarte mult, poate ajuta prim-ministrul, se poate implica pentru a dinamiza anumite proiecte ale Ministerului Transporturilor. Eu cred că decizia premierului de a coopta în echipa ei e foarte bună. Și susțin cu toată tăria lucrul acesta", a susținut Dragnea.

Tot liderul PSD a fost cel care, duminică, a anunțat că Lia Olguța Vasilescu va fi consilier onorific al prim-ministrului pe probleme de infrastructură, "pentru a realiza obiectivele promise în campania electorală". Liviu Dragnea spunea că Olguța Vasilescu i-a propus premierului să ocupe acest post. Ulterior, Olguța Vasilescu l-a contrazis pe Dragnea, afirmând că premierul Viorica Dăncilă este cea și-a dorit ca ea să rămână în echipa guvernamentală și astfel a optat să fie consilier onorific al prim-ministrului pe probleme de infrastructură.

De asemenea, Liviu Dragnea a declarat, luni, la Parlament, că o va propune pe Olguța Vasilescu pentru funcția de purtător de cuvânt al partidului la următoarea ședință a Biroului Permanent Național al PSD.

Totodată, Vasilescu a fost votată, luni de către deputați, în funcția de secretar al Camerei Deputaților, în locul lui Mircea Drăghici.

Lia Olguța Vasilescu a fost ministru al Muncii în guvernarea PSD și ulterior a fost propusă la ministerul Dezvoltării. După ce a fost respinsă de președintele Klaus Iohannis, Vasilescu a devenit propunerea pentru portofoliul de la Transporturi. A fost însă refuzată în mod repetat de șeful statului.