Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat dacă este de acord cu susținerea unui miting pentru sprijinirea Secției de anchetare a magistraților, așa cum a propus deputatul PSD Cătălin Rădulescu, răspunzând că nu știe dacă este nevoie să apere ei o secție a unui parchet, dar că i se par ciudate toate aceste reacții privind noua structură de parchet. Dragnea a susținut că nu a văzut nicio îngrijorare, nici din partea Comisiei Europene, atunci când erau peste 3.000 de dosare deschise pe numele unor magistrați.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"Nu știu dacă e nevoie să apărăm noi o secție a unui parchet, dar și mie mi se par ciudate aceste reacții pe tema acestei secții. Când erau peste 3000 de dosare deschise pe numele magistraților nu am văzut îngrijorări. De ce e atâta îngrijorare acum? Această secție nu e o invenție", a declarat Liviu Dragnea.

La remarca jurnaliștilor că înființarea aceste secții este criticată și în raportul MCV, liderul PSD a spus că nu a văzut îngrijorări ale oficialilor europeni "atunci când se făceau presiuni pe procurori să facă dosare".

Întrebat despre faptul că această secție a deschis dosar penal pe numele Laurei Codruța Kovesi în plină procedură de candidatură la Parchetul European, Dragnea a răspuns: "Nu am informațiile pe care le aveți dumneavoastră și nu mă pot pronunța serios".

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a propus luni, în ședința de grup a deputaților social-democrați, o idee care i-a "venit azi-noapte" - social-democrații să susțină organizarea unui miting de amploare pentru a prijini controversata secție specială de investigare a magistraților.