Liberalii vor depune o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat luni, la finalul Biroului Executiv al PNL, președintele formațiunii Ludovic Orban, principalul capăt de acuzare împotriva ministrului fiind ordonanța de urgență 114.

Eugen TeodoroviciFoto: Hotnews

B”iroul Executiv a decis astăzi ca, împreună cu alţi parteneri din Opoziţie, să depunem o moţiune împotriva ministrului Finanţelor, în care principalul reproş pe care îl facem şi principalul mesaj pe care îl transmitem este acela de abrogare a OUG 114, pentru că acest act guvernamental poate să distrugă România, să ducă la dispariţia oricărei creşteri economice şi poate arunca România în criză şi în recesiune", a declarat preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, citat de Agepres.

El a amintit că PNL a solicitat luni prezenţa în Parlament a premierului Viorica Dăncilă pentru explicaţii privind acelaşi act normativ. "Astăzi, prim-ministrul României, Vasilica Viorica Dăncilă, va fi prezent în Camera Deputaţilor la "Ora Guvernului", la convocarea PNL. Am considerat necesară această dezbatere în prezenţa premierului pentru a mai transmite încă o dată mesajul nostru clar, limpede către Guvern şi majoritatea parlamentară: abrogaţi OUG 114 care practic va îngropa economia românească şi va genera consecinţe nefaste pentru toţi cetăţenii români. (...) Guvernul este obligat să abroge OUG 114 pentru că altfel va distruge economia românească, va creşte ratele la bănci, va înrăutăţi condiţiile de creditare, va determina o reducere a creşterii economice, va alunga firmele private care administrează pilonul II de pensii şi asta va duce la naţionalizare în primă fază şi ulterior la distrugerea pilonului II de pensii, va distruge competitivitatea companiilor româneşti", a susţinut Ludovic Orban.