PSD a propus-o luni pe Lia Olguța Vasilescu în funcția de secretar al Camerei Deputaților, funcție din conducerea camerei inferioare care a aparținut lui Mircea Drăghici. Conducerea Camerei Deputaților a luat act de demisia lui Drăghici și a decis ca noua propunere de secretar general să fie votată în plen, în cursul după-amiezii.

Lia Olguta VasilescuFoto: HotNews.ro, EurActiv.ro

Refuzată de Klaus Iohannis ca ministru, Vasilescu a fost numită consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă. Ea a precizat că Dăncilă și-a dorit să rămână în echipa guvernamentală și astfel a optat să fie consilier onorific al prim-ministrului pe probleme de infrastructură, pentru a realiza obiectivele promise în campania electorală.

„Astăzi (duminică -n.r.), am participat la Conferința de alegeri a PSD Gorj. Felicitări noii echipe de conducere alese și președintelui Mihai Weber! Oltenia intra in campanie electorală! Oltenii vor realizarea drumurilor expres Pitești- Craiova și Craiova- Targu Jiu, in a căror realizare voi avea prilejul sa ma implic personal! Chiar dacă nu am putut sa o fac din calitatea de ministru, voi putea sa supraveghez lucrările la aceste obiective din funcția de consilier onorific al premierului pe probleme de infrastructura, singura poziție care îmi permite sa îmi păstrez și mandatul de deputat de Dolj ales in Parlamentul României. Premierul Viorica Dancila și-a dorit sa rămân in echipa guvernamentală și am optat pentru aceasta funcție, din dorința de a participa activ la realizarea unor obiective pe care le-am promis in campania electorală!”, a scris Olguța Vasilescu, duminică, pe Facebook.

Reacția deputatului PSD vine după ce Liviu Dragnea a anunțat, duminică la Târgu-Jiu, că Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii și propusă pentru Ministerul Transporturilor, a solicitat să fie consilierul onorific al premierului pe probleme de infrastructură.