PSD a postat, duminică, în ziua în care Ion Iliescu împlinește 89 de ani, un mesaj pe Facebook în care în care i se urează la mulți ani și se spune că a fost ”poate, singurul președinte cu adevărat echilibrat și solidar cu dezideratul bunăstării României”. Și Liviu Dragnea a scris un mesaj de de felicitări pe rețeaua de socializare, adăugând că Iliescu este ”unul dintre oamenii care au făcut România de astăzi posibilă”.

Ion Iliescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

Intervențiile lui Ion Iliescu în viața publică au fost foarte rare în ultimii ani, principalul canal de comunicare al fostului președinte fiind blogul personal, ultima postare fiind pe 13 ianuarie. Fostul președinte a putut fi văzut în public în mai anul trecut, când a fost audiat la Parchetul general în Dosarul Revoluției. În ciuda faptului că este inculpat, el a publicat pe blog, în decembrie, un mesaj la aniversarea a 29 de ani de la Revoluția Română.

Mesajul PSD:

”Astăzi îl celebrăm pe părintele fondator al Partidului Social Democrat, promotorul valorilor social-democrației române moderne și poate singurul președinte cu adevărat echilibrat și solidar cu dezideratul bunăstării României. La mulți ani celui pe care Adrian Năstase l-a numit “înțeleptul politicii românești”! La mulți ani, Ion Iliescu! ”

Postarea lui Dragnea:

”Fără îndoială, domnul Ion Iliescu a influențat decisiv parcursul nostru în ultimii 30 de ani, fiind unul dintre oamenii care au făcut România de astăzi posibilă. Domnia sa aniversează azi frumoasa vârstă de 89 de ani. Îi transmit gânduri bune și La Mulți Ani!”