Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a anunțat, sâmbătă, că Ilie Năstase și Anghel Iordănescu vor fi pe lista UNPR pentru europarlamentare, transmite Mediafax.

Anghel Iordanescu si Ilie NastaseFoto: Agerpres (editat)

Potrivit unui comunicat transmis de UNPR, după reuniunea regională a organizațiilor UNPR din regiunea II Sud-Est care s-a desfășurat la Constanța, Oprea a anunțat că Ilie Năstase și Anghel Iordănescu vor fi pe lista UNPR pentru europarlamentare.

„Suntem deosebit de onorați să avem pe lista pentru europarlamentare doi patrioți români, unii dintre cei mai buni ambasadori ai țării noastre, care au susținut și au promovat fără încetare imaginea României în lume. De astfel de oameni avem nevoie să reprezinte țara peste tot în lume, nu de unii care după ce au fost trimiși de români în Parlamentul European au uitat că ei sunt români și nu au făcut altceva decât să ne denigreze țara. Îi cunosc pe acești doi bravi români de foarte multă vreme”, arată sursa citată.

„Îmi amintesc un moment interesant: eram vicepremier, Victor Ponta era premier și venea în vizită oficială la Palatul Victoria vicepreședintele american Joe Biden. Aveam cu toții emoții, să iasă totul bine. L-a așteptat generalul Ilie Năstase, care i-a dăruit racheta de tenis cu care a câștigat US Open, cu autograf. Domnul Biden l-a îmbrățișat pe Ilie Năstase și l-a întrebat: Toată lumea s-a amuzat, atmosfera s-a relaxat automat, totul a decurs foarte bine. Acesta este Ilie Năstase!”, se arată în comunicatul UNPR.

Conform aceleiași surse, Anghel Iordănescu este o mare valoare a sportului, a fotbalului românesc: „Este antrenorul secolului, iar noi suntem prieteni de o viață. A fost și senator UNPR. Aceștia sunt români care au făcut cu adevărat ceva pentru România, au creat valoare și lasă moștenire românilor această valoare. Ei sunt oamenii care trebuie votați, oamenii care trebuie să reprezinte în continuare România, de acum în Parlamentul European!”.

Oprea: UNPR va decide în iunie în privința unui candidat la prezidențiale

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, spune că formațiunea nu a decis încă dacă va avea, la alegerile prezidențiale din acest an, un candidat propriu sau va sprijini un alt candidat, scrie Mediafax. Decizia urmează să fie luată în iunie, la Comitetul Executiv Național.

Reprezentanții Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR) se pregătesc pentru alegerile viitoare, unde sunt pregătiți să meargă singuri, însă pentru președinția României nu au decis încă dacă vor avea candidat propriu sau vor sprijini candidatul altei formațiuni.

Aflat la sâmbătă la Constanța, președintele UNPR, Gabriel Oprea, a spus că formațiunea nu a decis încă dacă la alegerile din acest an pentru funcția de președinte al țării va avea un candidat propriu sau va sprijini un alt candidat.

„În iunie noi o să facem un Comitet Executiv Național și o să luăm o decizie. Dacă vom avea candidat sau vom sprijini un anume candidat, și vom spune acest lucru. Noi suntem pregătiți să mergem în alegeri singuri, și la locale și la generale, dar în politică niciodată să nu spui niciodată”, a afirmat Gabriel Oprea.