Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat sâmbătă, la Bistriţa, că, în opinia sa, cea mai bună soluţie pentru actuala coaliţie de guvernare în vederea alegerilor prezidenţiale din acest an ar fi un candidat comun, care să corespundă unui profil de preşedinte responsabil, capabil să găsească soluţii pentru ţară.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Eu spun că în momentul de faţă cea mai bună soluţie, fără îndoială, pentru noi, dacă vom decide să menţinem această coaliţie şi în viitor, pe următorul mandat, ar fi să avem un candidat comun. Chestiunea noastră este de profil al candidatului şi mă uit înapoi la ultimii doi preşedinţi - la Traian Băsescu şi la Klaus Iohannis. Amândoi, îmi pare rău să o spun, sunt profile politice precare. (...) Eu îmi doresc să am un profil de preşedinte responsabil, să nu stea toată ziua şi să se înjure, în buna tradiţie românească, peste gard cu ceilalţi, să găsească soluţii. De 15 ani, în ţara asta este 'cool' să fii contra, să înjuri pe unul, pe altul, să-i spui că-i prost, că politicile lui nu sunt bune. Dacă lucrul acesta se poate face la un moment dat, spune-i şi ce este bun - cu o singură condiţie: să ştii ce este bun. Aici este marea noastră problemă. În momentul în care vom avea un profil de candidat care va avea decenţa să îi pună pe toţi la masă şi să găsească soluţii pentru ţara asta, atunci cred că am depăşit o etapă. Dacă în continuare ne vom duce, în prezidenţiale, pe logica conflictului - eu sunt partidul mai mare, tu eşti partidul mai mic, pe logica orgoliului, nu", a spus într-o conferinţă Nicolai, potrivit Agerpres.

Potrivit europarlamentarului ALDE, "profilul de preşedinte necesar României este al lui Călin Popescu-Tăriceanu".

Ea a adăugat că discuţiile în coaliţie pe tema prezidenţialelor vor fi reluate după terminarea mandatului României la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Norica Nicolai a mai susţinut, legat de funcţionarea actualei coaliţii guvernamentale, că aceasta ar putea deveni prima, în ultimii 30 de ani, care să reziste până la finalul mandatului.