Andrei Caramitru, consilier al președintelui USR Dan Barna, a intrat vineri în conflict cu liberalii după ce a publicat pe pagina sa de Facebook acuzații la adresa PNL. Caramitru susține că site-urile de dreapta au primit ordin să nu mai dea informații despre USR/PLUS și să promoveze PNL. În replică, PNL București spune că "s-a depășit orice limită" și îi cere acestuia să-și retragă postarea.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sub titlu "Alertă - atac la media independentă !!!, Andrei Caramitru scrie că a aflat că aproape toate site-urile pro opoziție au primit ordin să nu mai dea informații despre USR/PLUS și sa își transfere armele către PNL . Ordin venit pe filiera PNL Bucuresti / Bosoi. Pana și cel mai umil ziarist a fost informat de asta. În paralel - toată direcția Digi24 online a fost dată afară azi. Și Rares Bogdan va fi pus pe lista de PNL la Europarlamentare - deci Realitatea este pusă în mâna Kgb-istului Gușă", postează Caramitru.

PNL București a trimis un comunicat de presă prin care spun că "au ignorat de dragul unei bune colaborări a opoziției opiniile cel puțin dezechilibrate ale diverșilor membri USR„, însă de această dată consideră că „s-a depășit orice limită”. „Dezmințim categoric informațiile false diseminate în scop strict electoral și amintim USR că politică între oameni civilizați nu se face așa. Îi informam ca electoratul român nu este nici prost și nici ușor manipulabil, așa cum cred dumnealor, după cum se poziționează public", au spus liberalii.

PNL București atenționează că membrul USR nu precizează un site anume, un ziarist anume și nu se oferă vreo probă concretă. "Se aduc doar acuzații neîntemeiate și manipulatorii, ceea ce ne demonstrează că demersul în cauză este strict electoral. Electoratul nu se câștigă cu astfel de mizerii! Nu ne jigniți doar pe noi, ci și pe toți alegătorii care au discernământul să facă diferența între o informație neargumentată și un demers electoral mizerabil. Solicităm USR să retracteze de urgență afirmațiile de pe facebook-ul personal în cauză. În caz contrar PNL București își rezervă dreptul de a va acționa în judecată", avertizează liberalii.