Călin Popescu Tăriceanu a declarat că OUG 7, controversata ordonanță a lui Tudorel Toader, se justifică pentru că în ea „sunt anumite lucruri care țin de desemnarea și alegerea procurorilor europeni”. În realitate însă procedura este prevăzută în altă ordonanță, mai exact în OUG 8.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Se justifică (OUG 7-n.r.). Sunt anumite lucruri care țin de desemnarea și alegerea procurorilor care vor lucra în parchetul general european. Sunt si alte lucruri în afară de cele care au născut controverse. Sunt și alte lucruri necesare”, a spus Tăriceanu.

Procedura de alegere a candidaților pentru procurorii europeni este însă reglementată în OUG 8.

Cu toate acestea, anterior, Tăriceanu a avut critici față de ordonanța de modificare a legilor Justiției susținând că separarea carierelor, de procuror și judecător, trebuie păstrată, nefiind de acord ca decizia în acest sens luată anul trecut să fie infirmată.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, luni, că OUG 7 se va modifica în sensul în care funcțiile de conducere din parchete să nu mai poată fi ocupate de judecători, cum se decisese cu o săptămână în urmă.