Numirea lui Constantin Mitulețu Buică la șefia AEP este considerată de liberali dovada clară că PSD vrea transformarea instituției într-un instrument politic pentru a „albi” ancheta privind subvențiile primite de partid și a frauda alegerile.

HotNews.roFoto: Hotnews

Raluca Turcan a susținut că în ziua în care DNA a început ancheta privind banii publici cheltuiți de PSD, Mitulețu Buică, ca secretar general al AEP, a cerut suspendarea din funcție a Directorului Direcției de Control al Finanțării Partidelor Politice.

  • „Documentele pe care le avem atestă gravele suspiciuni că miza PSD este de a subordona această instituție unei singure persoane - Liviu Dragnea! Prima propunere a PSD pentru conducerea AEP a fost trezorierul partidului, Mircea Drăghici, acuzat direct de folosire frauduloasă a subvenției publice.
  • A doua persoană, Constantin Mitulețu, s-a remarcat prin solicitarea adresată comisiilor de specialitate din Parlament de suspendare din funcție a Directorului Direcției de Control al Finanțării Partidelor Politice din cadrul AEP. Ziua acestei solicitări? Aceeași în care DNA a intrat pe fir cu privire la cheltuirea subvenției de către PSD, adică 12 februarie 2019.
  • Motivul cererii de suspendare din funcție? Lipsa unei hârtii la dosarul de candidatură pentru un concurs câștigat, la doi ani distanță de la desfășurarea acestuia!”, a declarat prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan.

Turcan susține că a intrat în posesia unui document potrivit căruia o anchetă AEP la PSD a relevat că bani din subvenția publică au fost folosiți pentru plata unor avocați, în interes personal, că au fost încheiate contracte cu firma soției trezorierului, cumpărate mașini și achitate rate la reședințe individuale.

„AEP va deveni, sub sceptrul PSD, o instituție de luptă împotriva partidelor de opoziție”, a mai spus Turcan.

Candidatul PSD la șefia Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a fost votat miercuri de plenul reunit al Parlamentului, cu 252 de voturi pentru și 127 împotrivă.

Constantin-Florin Mitulețu-Buică, susținut de PSD, este secretar general al AEP din luna ianuarie 2018. Anterior, începând cu anul 2015, a fost vicepreședinte al Autorității. În anul 2014, Mitulețu deținea funcția de consilier personal al ministrului pentru dialog social. Partidele din opoziție: PNL, PMP şi USR îl susţin pe Marian Muhuleţ, actual vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, pentru şefia forului.