Pesediștii au evitat miercuri să facă declarații despre votul primit de Laura Codruța Kovesi în comisia LIBE pentru postul de procuror european. Întrebat de presă cum comentează votul primit de fosta șefa DNA, președintele PSD Liviu Dragnea a refuzat să comenteze pe această temă.

HotNews.roFoto: Hotnews

"I don't speak english" a fost reacția lui Liviu Dragnea în momentul în care a fost întrebat de un jurnalist german, în limba engleză, cum comentează votul dat lui Kovesi.De precizat este că liderul PSD a vorbit în limba engleză la Congresul PES de la Madrid.

Nici vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache nu a vrut să facă declarații în acest sens. În schimb, omologul său de la Senat, social-democratul Claudiu Manda și-a declarat nemulțumirea și a subliniat "că fosta șefă DNA ar trebui să-i ancheteze și pe europeni, cum a anchetat în țară".

„Înțeleg că la nivel european se poate prin votul politic, în România înțeleg că nu se poate. Nu am spus că mă nemulțumește, să-i ancheteze pe toți de acolo cum i-a anchetat în România. Au spus de la început că votează împotrivă pentru că parlamentarii români știu ce abuzuri s-au făcut la DNA. 100% votam împotrivă” a declarat vicepreședintele Senatului Claudiu Manda.

Senatorul PSD Șerban Nicolae a avut o reacție ironică la adresa votului primit de către fosta șefa DNA.

Șerban Nicolae: "Eu cred că e o idee bună și trebuie să preluăm și noi modelul și să ne gândim la o modificare legislativă prin care Procurorul General al României să fie numit de Parlament. Dacă este să vorbim cinstit în comparație cu ceilalți candidați. doamna Kovesi încă nu există . Nici până în ziua de astăzi dumneavoastră fanii Codruței Kovesi nu ați identificat un rechizitoriu făcut de Laura Codruța Kovesi. Acum ,în legătură cu votul, sunteți de acord cu mine că votul politic este unul corect pentru un șef de Parchet de asemenea rang ? Eu cred că ar trebui să susțineți prin campanie împreună cu Will Smith și Harisson Ford sau alți actori de la Hollywood și să faceți o campanie și adoptăm în România același model. Procurorul General al României, șefii de parchete de rang înalt să fie numiți de Parlament. Mă gândesc că este un model care ar trebui să funcționeze", a declarat Șerban Nicolae.

Oana Florea, deputat PSD: „Este un vot politic. Cu siguranță că au existat negocieri politice. Urmează alte negocieri politice. Nu e ca la școală, ca și cum ai da un examen și apoi poți să contești ceva. Politica e politică. Va trebui să ne resemnăm, practic. Din punctul meu de vedere este o jignire la adresa țării noastre"

Laura Codruţa Kovesi a primit miercuri cele mai multe voturi votul în Comisia LIBE pentru şefia Parchetului European. Fosta şefă a DNA a obţinut 26 de voturi, urmată de candidatul Franţei, Jean-François Bohnert -22 de voturi. Va urma o negociere între Parlamentul European și Consiliul UE.