Tariceanu: Guvernul nu poate rezolva problemele semnalate de raportul Comisiei Europene
Premierul a mai declarat ca "guvernul nu are parghii pentru accelerarea procesului de operationalizare, desi guvernul a facut tot ceea ce a fost nevoie pentru ca ANI sa poata deveni operativa: a asigurat dotarile si spatiul necesar, fondurile necesare".
Tariceanu a subliniat ca raportul Comisiei Europene este "doar o etapa a procesului de evaluare a progreselor Romaniei" si, desi semnaleaza "in mod corect" unele deficiente, documentului subliniaza angajamentul "serios" al partii romane de a indeplini obligatiile asumate.
Raportul intermediar pe justitie al Comisiei Europene, publicat luni, arata ca "situatia din teren da nastere la preocupari" si subliniaza ca "in domenii cheie cum ar fi lupta impotriva coruptiei la nivel inalt nu s-a facut inca dovada unor rezultate convingatoare". In acelasi timp, Comisia subliniaza ca cele sase luni scurse de la anteriorul raport reprezinta o perioada prea scurta ca Romania sa remedieze deficientele. Dar planul de actiune al guvernului roman este lipsit de consecventa si are o serie de lacune.
Principalele deficiente semnalate in raportul CE:
- Nu s-a facut inca dovada unor rezultate convingatoare in lupta impotriva coruptiei la nivel inalt, dar Comisia lauda activitatea DNA, care demonstreaza un bun parcurs in anchetarea unor cazuri de mare coruptie.
- Bruxelles-ul arata ca "exista 10 cazuri importante care au fost amanate in ultimele sase luni si anumite cazuri au fost compromise din punct de vedere procedural".
- CE recomanda ca Romania sa multiplice eforturile pentru o mai mare stabilitate a cadrului legal si institutional al luptei anticoruptie, pentru a inregistra progrese pana la urmatoarea evaluare a Comisiei, din iulie 2008.
- Exista intarzieri in infiintarea Agentiei Nationale de Integritate.
- Exista intarzieri in ceea ce priveste punerea in aplicare a unei strategii coerente de recrutare in sistemul judiciar (prima conditionalitate)
- Exista intarzieri in elaborarea unei strategii globale si punerea in aplicare de proiecte reprezentative pentru lupta impotriva coruptiei la nivel local (conditionalitatea a 4-a).

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
In plus interesul lor e sa nu rezolve
Ar fi timpul sa fie pusi si oameni putrenici in acest guvern al Romaniei,, oameni care stiu ce vor si care pot sa faca tot ce este necesar.
Ce, nu stiati ca asta o sa fie raspunsul lui "Tradiceanu" ?
Traim in azilul Romania, sectia "autisti".
Sa spuna clar pentru CARE OBIECTIVE POLITICE ramane sa toace banii nostri ?
In rest, bancuri pentru fraieri; justitia e independenta, dar Chiuariu vrea sa desfiinteze DNA;
ANI nu functioneaza - pentru ca Tariceanu ramane in gfucntie ca sa gireze un parlament care da legi strambe;
SA PLECE TARICEANU ca sa putem avea un parlament care sa dea legile pe CARE LE ASTEAPTA POPULATIA.
DE CE MAI STA DACA "NU POATE" ?
Aaaa...dar vai! Si cum era sa uit de augustii nostri parlamentari, sub a carora obladuire toti traim la standarde europene.
Sunt convins ca eu pot sa fac un cod penal astfel incat nimeni nu mai poate fi vinovat vreodata daca:
a) esti parlamentar
b) ai fost sau ai rude ministri/magistrati/etc...
si lista poate continua.
Oricum, primul pas a fost facut. In fine, nu mai vin cu minciuni ca UE-ul nu are dreptate, ca UE-ul vede totul prea negru.
Guvernul are parghiile necesare pt. rezolvarea problemelor semnalate de CE. In primul rand sa propuna pe post de ministru niste oameni competenti care sa-si faca treaba acolo unde trebuie: justitie, agricultura, interne, externe, protectie sociala, comunicatii, economie, transporturi.
Dar monsier Tradiceanu a propus pe posturile respective niste incompetenti, spagari, palincari si securisti. Astia sunt de fapt oamenii din noul partid PeNaL. Ca liberali nu se pot numi.
Asta e marea problema a formularilor diplomatice vagi: "suntem ingrijorati" (in realitate suntem pasiv-agresivi), punem accentul pe eforturi (in loc sa punem rezultatele in centrul atentiei, care sunt zero), astfel ca la final de mandat Guvernul sa ridice din umeri spunand "Noi am incercat, am depus eforturi, insa nu am reusit".
Rezultate baroane... rezultate: zero barat!
Iaca mare branza ca nu is recunoscute hotararile judecatoresi din ro in ue.
Poate chiar mai bine, ca atunci nu is batai de cap cu chestii ca taxa de prima inmatriculare.
Sonia, Sonia, mai ai multe de inteles, daca intr-adevar vrei sa evoluezi mental.
Acum sunt ocupati sa vada cum s-o implanteze pe norica, dincolo de parerea generala negativa. Au dat ceva fonduri nevestei lui Gioana, ca PSD-ul sa voteze ce trebuie in parlament. Se vede din avion !