Social democrații au decis luni, în ședința BPN să retragă nominalizarea lui Mircea Drăghici pentru funcția de președinte al AEP. În compensație Drăghici va fi numit șeful campaniei electorale la europarlamentare.

Liviu Dragnea si Mircea Draghici Foto: Agerpres

Social-democrații îl vor susține pe actualul secretar general Constantin Mitulețu Buică.

DNA a început, pe 8 februarie, urmărirea penală în cazul utilizării subvențiilor primite de PSD în alte scopuri decât au fost declarate, potrivit ordonanței consultate de HotNews. Dosarul constituit de procurorii anticorupție vine în contextul în care în spațiul public au apărut informații că trezorierul PSD, Mircea Drăghici, ar fi folosit bani din subvenția partidului pentru achiziționarea unor mașini pe care le folosesc el și soția sa.

De asemenea, bani ar fi fost direcționați către firme ale jurnaliștilor de casă ai PSD. În ciuda acestui fapt, Mircea Drăghici a fost validat de PSD pentru postul de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), instituție de la care DNA a cerut, pe 11 februarie documente referitoare la subvenția PSD. Contactat de HotNews.ro, Mircea Drăghici a declarat că nu are cunoștință de o astfel de anchetă.

Social-democrații au validat marți seară, în ședința Comitetului Executiv numirea lui Mircea Drăghici în funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente. Drăghici este trezorierul PSD dar și inițiatorul modificării legii finanțării partidelor politice, lege prin care s-a majorat excesiv sumele acordate de stat formațiunilor politice. De precizat ar fi că AEP este instituția care verifică printre altele și modul cum sunt cheltuiți banii publici de către partide.