Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, este invitat, luni, la „Ora Guvernului”, în Parlament, la solicitarea USR, pentru „a da explicații pe OUG 114” din domeniul fiscal, anunță Mediafax.

Eugen TeodoroviciFoto: Hotnews

„BP a aprobat invitația minisrului Eugen Teorovici la „Ora Guvernului”, luni, pe 25 februarie. L-am chemat pentru a da explicații pentru a da explicații pe OUG 114. OUG a distorsionat foarte mult mediul de afaceri și investiții.e Este o OUG nocivă, care ne-a făcut importatori de energie. Este o OUG care ar trebui abrogată pentru că nu duce decât la sărăcie în România. Ceea ce vom cere luni, atunci când domnul Teodorovici va fi în Parlament, este ca această OUG să dispară, pentru că reprezintă interesele a câtorva oameni”, a declarat Cristina Prună, liderul deputaților USR, miercuri, la Parlament.

OUG 114/2018 privind implementarea unor măsuri fiscale a adus numeroase nemulțumiri din partea mai multor instituții, dar și companii. Printre nemulțumiți se numără băncile, dar și administrațiile locale.

Actul normativ a fost adoptat în luna decembrie de către Guvern, iar principalele prevederi sunt: Prețul la gaze și energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; mișcorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% și majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.