Jurnalistul Rareș Bogdan este favorit pentru primul loc pe lista PNL la europarlamentare, fiind așteptat să dea un răspuns clar dacă acceptă oferta liberalilor, au declarat pentru HotNews.ro surse din partid.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Rareș Bogdan a confirmat pentru HotNews.ro discuțiile cu liberalii. „Nu m-am hotărât încă. Sincer să fiu îmi este foarte greu, renunț la libertatea mea aproape absolută după 15 ani de Presă. Voi vedea, mai am câteva săptămâni în care trebuie să răspund clar”, a spus jurnalistul.

Negocierile cu jurnalistul au fost purtate de președintele PNL, Ludovic Orban, și au avut la bază și rezultatele sondajului de opinie făcut de liberali, din care a reieșit că Rareș Bogdan este asociat cu dreapta și este unul dintre jurnaliștii care îl susțin pe președintele Klaus Iohannis.

Deși o decizie era programată pentru acum două săptămâni, stabilirea listei PNL pentru europarlamentare a fost amânată, urmând ca decizia să sie luată săptămâna viitoare.

Din calculele PNL a ieșit fostul președinte al partidului Crin Antonescu, intrând însă pe un loc eligibil soția sa, Adina Vălean.

Între candidații cu șanse pentru a obține un loc de europarlamentar se numără Mircea Hava, primar în Alba Iulia, Siegfried Mureșan, eurodeputat, Vasile Blaga, fost președinte al partidului, Cristian Bușoi, lider la PNL București, Daniel Buda, europarlamentar, Gheorghe Falcă, primar al Aradului, Dan Motreanu, fost parlamentar, sau Marian Jean Marinescu, europarlamentar.

Cristian Bușoi a declarat joi că, în opinia sa, realizatorul TV Rareș Bogdan ar fi un „plus” pe lista PNL la alegerile pentru Parlamentul European. „Din punctul meu de vedere ar fi un plus pentru lista PNL”, a spus Bușoi, invitat la Antena 3. „Nu știu dacă va fi primul” pe această listă, a adăugat acesta.

În opinia sa, prezența pe lista pentru europarlamentare a unei persoane care nu este membru al PNL nu reprezintă o dovadă că în interiorul partidului nu ar fi oameni potriviți, ci „o dovadă de deschidere”. Însă „nu este nimic stabilit” deocamdată, a precizat Cristian Bușoi.