Atac virulent al lui Liviu Dragnea, în discursul de la congresul socialiștilor-europeni. Șeful PSD a susținut că „dreapta a distrus Europa”, „a distrus multe valori, speranțe, destine”, iar în România a folosit pentru asta instituțiile de forță ale statului. Liviu Dragnea a sugerat, totodată, că a lămurit lucrurile cu Frans Timermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene și critic constant guvernului PSD-ALDE.

Liviu Dragnea Foto: AGERPRES

„Am avut o discuție foarte bună și foarte interesantă cu Serghei, cu Frans (Timmermans-n.r.) și am propus soluții pentru o comunicare mai bună. Din partea mea este toată deschiderea și sper să avem o comunicare mai bună”, a spus liderul PSD.

„Cred în proiectul european, dar trebuie cu tărie și curaj să le spunem oamenilor modul în care dreapta europeană a distrus Europa, folosind instrumentul politicii de austeritate, manipularea și, uneori, cum este cazul și în România, folosind instituțiile de forță ale statului. Trebuie să ieșim din defensivă împreună”, a adăugat liderul PSD.

„​PSD va câștiga alegerile în România”, le-a spus Dragnea socialiștilor europeni, precizând că miza europarlamentarelor este uriașă.

„Vorbim de viitorul Europei, al meu, al dumneavoastră, al copiilor, al părinților. Împreună cu partidele surori trebuie să restabilim dreptatea, să construim un nou contract social. (...) Oriunde în Europa dreapta ne vrea divizați, nu trebuie să cădem în această capcană. UE are nevoie de o schimbare profundă, doar noi o putem aduce”, a mai spus Dragnea.

Șeful PSD și-a susținut discursul în limba română, spunând că vrea ca oamenii de acasă să înțeleagă exact mesajul.