Liderul PNL, Ludovic Orban, a cerut, joi, PSD să retragă „de urgență” candidatura lui Mircea Drăghici la șefia AEP. „Noi considerăm că această propunere făcută de Dragnea pentru șefia AEP reprezintă o tentativă clară de a pregăti fraudarea alegerilor”, a spus Orban.

HotNews.roFoto: Hotnews

DNA a început, pe 8 februarie, urmărirea penală în cazul utilizării subvențiilor primite de PSD în alte scopuri decât au fost declarate, potrivit ordonanței consultate de HotNews.ro. Trezorieul PSD, Mircea Drăghici, a fost validat de PSD, pe 19 februarie, pentru postul de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), instituție de la care DNA a cerut, pe 11 februarie documente referitoare la subvenția PSD.

„ În cazul în care s-a declanșat o anchetă penală, cu siguranță PSD trebuie să retragă de urgență acest candidat. Noi considerăm această propunere făcută de Dragnea pentru șefia AEP, reprezintă o tentativă clară de a pregăti fraudarea alegerilor. Gândiți-vă că următorii doi ani, cei doi ani care urmează vor avea patru rânduri de alegeri, alegeri europarlamentare, alegeri prezidențiale, alegeri locale și alegeri parlamentare. Nu există nicio garanție privind neutralitatea AEP și privind corectitudinea și legalitatea organizării acestor alegeri, atât timp cât cel care a fost condamnat definitiv pentru fraudarea Referendumului numește în fruntea AEP o slugă credincioasă, care dacă mai are și dosar penal va fi și mai credincioasă în a executa orbește comenzile ticăloase ale lui Liviu Dragnea”, a declarat Ludovic Orban.