Traian Băsescu a scris, miercuri pe Facebook, că propunerea din nou a lui Răzvan Cuc la Transporturi este un „clientelism ieftin”. În opinia fostului președinte, Klaus Iohannis va acționa în interesul României și nu „în interesul mărunt al lui Dragnea”, potrivit Mediafax.

Traian BasescuFoto: Agerpres (editat)

„Cuc. După ce a încercat la Ministerul Transporturilor cu Olguţa Vasilescu şi cu Mircea Drăghici, ultima nominalizare a Liderului Suprem pentru acest minister greu, făcută în ultima zi a interimatului de 45 zile al Rovanei Plumb pentru a-i forţa mâna Preşedintelui Ţării, este Răzvan Cuc. Nefericitul Răzvan Cuc a fost nevoit să demisioneze la cererea PSD din Guvernul Grindeanu, apoi a fost remaniat pentru incompetenţă, tot de PSD, din Guvernul Tudose, pentru ca acum să fie redescoperit de Daddy ca fiind soluţia de „profesionist sadea” pentru Ministerul Transporturilor. Clientelism ieftin!”, a afirmat Traian Băsescu, miercuri pe Facebook.

„Cum stă Preşedintele României în această ecuaţie? Să vedem:

1. Nu preşedintele este responsabil că nominalizarea a întârziat nepermis, fiind făcută cu doar câteva ore înaintea expirării interimatului de la Ministerul Transporturilor;

2. Preşedintele poate respinge propunerea bazându-se pe realitatea că la solicitarea premierului PSD a semnat decretul de remaniere din funcţia de Ministru al Transporturilor a lui Răzvan Cuc, pentru incompetenţă, în octombrie 2017;

3. Nimeni nu-i poate cere Preşedintelui României să reinstaleze în funcţie un ministru pe care cu doar câteva luni în urmă l-a revocat pentru incompetenţă;

4. Nominalizarea lui Răzvan Cuc este rodul unei decizii destinată a servi clientela de partid a lui Dragnea, pe care trebuie s-o servească pentru a se menţine pe funcţie”, a completat fostul șef al statului.

Acesta se întreabă cât de slabi au devenit baronii din PSD ca să îl lase pe Liviu Dragnea să îl nominalizeze din nou pe Răzvan Cuc la Ministerul Transporturilor.

„Oare cât de slabi şi neluaţi în seamă au ajuns baronii PSD ca să-l lase pe Dragnea să-l impună pe „deplin compromisul profesional” Răzvan Cuc, ei ştiind că acest lucru face rău şi imaginii PSD? Eu cred că preşedintele Iohannis va acţiona în interesul României şi nu în interesul mărunt al lui Dragnea. P.S. – Poate domnul Cuc are un dram de responsabilitate şi renunţă la nominalizare”, a conchis Băsescu.

Social-democrații au decis, marți, în ședința Comitetului Executiv al partidului, propunerea lui Daniel Suciu pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice și a lui Răzvan Cuc la Ministerul Transporturilor.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că a trimis cele două propuneri președintelui Klaus Iohannis.

Acțiunea din CEx al PSD de a face noi propuneri pentru cele două portofolii vine în contextul în care Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici au anunțat că își retrag candidatura de la Dezvoltare și Transporturi, după ce șeful statului a refuzat, în mai multe rânduri, numirea acestora.

Rovana Plumb și Eugen Teodorovici conduc interimar portofoliul Transporturi, respectiv cel a Dezvoltării. Interimatul expiră miercuri.