Liberalii cer Parlamentului să declanșeze procedura de revocare a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, care "se află în fruntea acestei instituții nu pentru a apăra interesele României, ci ale infractorilor", a declarat miercuri prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan. Ea a spus că Ordonanța de Urgență prin care se modifică din nou legile justiției este o nouă lovitură dată justiției de către PSD, "a cărui obsesie este, de la momentul preluării guvernării, sabotarea justiției pentru a-și apăra infractorii".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Victor Ciorbea nu a făcut nimic pentru a pune în pericol interesele infracționale ale lui Liviu Dragnea", a afirmat Turcan, anunțând că PNL cere revocarea Avocatului Poporului.

Ea a spus că Ordonanța de Urgență prin care se modifică din nou legile justiției este o nouă lovitură dată justiției de către PSD, care arată o atitudine antieuropeană ce pune în pericol România de a suporta activarea Articolului 7 în Parlamentul European.

"Nu există dovadă mai clară din momentul preluării guvernării că unica obsesie a fost de sabotare a justiției pentru a-și apăra infractorii și pentru a ajunge să controleze politic justiția", a mai spus Raluca Turcan.