CEx al PSD are loc marți la Parlament, de la ora 17.00, ședință în care social-democrații vor decide noile propuneri pentru Dezvoltare și Transporturi, după ce Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici și-au retras candidatura, în urma refuzurilor repetate ale lui Klaus Iohannis de a îi numi în funcții.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

UPDATE 21:50 Ședința CEX s-a terminat. Marian Oprișan cere Congres PSD în toamna lui 2019 pentru funcția de președinte

Oprișan a declarat că „unii se mai cred stăpânul partidului” și că a propus reorganizarea Guvernului „pentru a nu mai trece încă o dată prin furcile caudine ale președintelui României”, dar „s-a considerat că e mai rapidă varianta cu propunerile făcute de doamna prim ministru”.

Acesta a subliniat că mandatul lui Dragnea la șefia PSD se apropie de final.

„Evident că în 2019 trebuie făcut congres”, a spus el.

În opinia sa, Liviu Dragnea „de când a ajuns la București s-a cam metamorfozat” și „mai face și el din când în când pe stăpânul partidului”.

„Mai greșește și el din când în când dar e băiat bun” iar „PSD funcționează foarte bine pentru că suntem un partid viu”, a mai spus Oprișan.

UPDATE 20:55 Social-democrații au votat în unanimitate (un singur vot împotrivă - Marian Mina PSD Giurgiu) cele două propuneri pentru portofoliile Transporturi respectiv Dezvoltare Regională.

UPDATE 18:30 Propunerea lui Oprișan privind restructurarea Guvernului ar fi fost susținută și de liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, potrivit surselor citate.

UPDATE 17:50 Marian Oprișan, deranjat de nominalizarea lui Răzvan Cuc la Transporturi a cerut în ședință restructurarea Guvernului. Surse social democrate au declarat pentru Hotnews.ro că a vorbit despre necesitatea validării miniștrilor în Parlament pentru a evita respingerea nominalizărilor de către Klaus Iohannis. Oprișan a vorbit și despre menținerea Liei Olguța Vasilescu ca propunere la Dezvoltare dacă s-ar merge pe varianta validării de către Parlament a unui nou Executiv.

Oprișan ar fi spus în ședința CEX că este "o golănie" mutarea lui Cuc în altă organizație. "Nu este normal. Nu poți lua decizii singur. Nu ești stăpânul partidului", -ar fi spus Oprișan lui Dragnea în spatele ușilor închise.

Liderul de la Vrancea împreună cu Bădălau l-ar fi susținut pe Felix Stroe la Transporturi iar mutarea făcută de Dragnea și Arsene l-a enervat pe liderul PSD Vrancea.

UPDATE 17.05 Liviu Dragnea a declarat că Răzvan Cuc, favorit pentru Transporturi, este membru al PSD Neamț și nu Giurgiu, unde este contestat de Niculae Bădălău. Liderul PSD a spus că organizația Neamț, condusă de Ionel Arsene, îl susține pe Cuc.

"Răzvan Cuc este membru la organizaţia PSD Neamţ de vreo două săptămâni. (...) Înţeleg îngrijorarea unor colegi din PSD Giurgiu, dar este membru în altă organizaţie", a declarat Dragnea.

Întrebat dacă PSD Neamţ îl susţine pe Răzvan Cuc pentru portofoliul Transporturilor, Dragnea a răspuns: "Foarte tare".

Liderul PSD, Vrancea Marian Oprișan a declarat înaintea ședinței CEX că "dacă un ministru nu este susţinut de organizaţia din care provine înseamnă că este o imensă problemă"

În cursul zilei, mai mulți social-democrați s-au perindat pe la biroul lui Liviu Dragnea de la Parlament pentru discuții. Înaintea CEx, deputatul Răzvan Cuc, în cărți pentru Transporturi, era contestat de liderul organizației din care face parte, PSD Giurgiu, șeful acesteia, Niculae Bădălău, anunțând că îl susține pe Marciu Cristian.

Pentru funcția de ministru al Dezvoltării era favorit Daniel Suciu. De asemenea, vehiculat pentru acest portofoliu este Felix Stroe.

Premierul Viorica Dăncilă a venit la Parlament, pentru a discuta cu Dragnea înaintea CEx, imediat după ședința de Guvern.

În ședința CEx s-ar putea pune în discuție și excluderea lui Aurelian Bădulescu din PSD, acesta susținând că președintele interimar de la București, Gabriel Mutu, vrea să scape de el.