Liderul PLUS Dacian Cioloș a declarat, luni, că este în relații bune cu Klaus Iohannis și că a discutat, în urmă cu câteva săptămâni, cu președintele despre situația politică din România și chestiuni legate de Uniunea Europeană, potrivit Mediafax.

Dacian CiolosFoto: Captura Facebook.com

Chestionat, luni seară la TVR 1, în ce relații mai este cu Klaus Iohannis, președintele PLUS a răspuns: „Bune. Când am vorbit ultima dată? Cred că sunt câteva săptămâni de când am vorbit ultima oară. Sunt chestiuni legate de România, de UE, de situația politică din România”.

De asemenea, întrebat dacă l-ar susține pe șeful statului, în cazul în care are un proiect bun pentru România, fostul premier tehnocrat a replicat: „Deocamdată ne concentrăm pe alegerile europarlamentare”.

Pe 14 ianuarie, Klaus Iohannis a afirmat, referindu-se la posibila candidatură a lui Dacian Cioloș la alegerile prezidențiale, că nu doar că l-a propus premier, ci l-a și promovat, ceea ce reprezintă „un pic mai mult decât o susținere”.

Dacian Cioloș deschide lista Alianței 2020 USR-PLUS la alegerile europarlamentare. La validarea liste comune a celor două partide, pe 2 februarie, Cioloș spunea, întrebat de o candidatură la alegerile prezidenţiale din partea alianţei USR-PLUS, că „orice e posibil”. El a precizat că este un subiect pe care deocamdată nu l-a discutat cu membrii USR.