Liderii Coaliției, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, s-au întâlnit într-o ședință în cadru restrâns a Coaliției pentru a discuta despre remaniere și eventualele modificări la „ordonanța lăcomiei”. La întâlnire a participat, pentru aproape 20 de minute, și ministrul Justiției, Tudorel Toader,si, potrivit surselor Hotnews.ro a discutat cu Liviu Dragnea despre posibilitatea sesizării la CCR unui conflict între Executiv și Președinție pe tema revocării procurorului Augustin Lazăr.

Dragnea si TariceanuFoto: Agerpres

UPDATE 15:50 Liviu Dragnea a refuzat să răspundă la întrebarea dacă în Coaliție s-a discutat despre o posibilă sesizare la CCR pe tema revocării lui Augustin Lazăr. ”Am discutat ce se întâmplă dacă se depășeșete interimatul de 45 de zile la un minister. Ne-a adus și o decizie a CCR și ne-a spus ce se întâmplă dacă Klaus Iohannis depășește decizia de a numi miniștrii propuși. Mâine seară avem CEX, scopul fiind propunerea de miniștri. Nu sunt consilierul premierului sau al lui Iohannis, nu știu ce va face.”

De asemenea, liderul PSD a refuzat să spună dacă a discutat cu Tărcieanu despre OUG 114. "Am discutat un subiect foarte important, Fondul Suveran care trebuie operaționalizat și am decis amândoi ca miercuri sau joi să avem o întâlnire în coaliție cu doamna premier și cu ministrul de Finanțe pentru a stabili care sunt societățile care vor intra în acest fond și data la care va fi adoptată hotărârea”, a spus liderul PSD.

UPDATE 13:30 Ședința Coaliției s-a încheiat. Tăriceanu a refuzat să facă declarații.

La întâlnire a participat, pentru aproape 20 de minute, și ministrul Justiției, Tudorel Toader, în condițiile în care se discută în Coaliție, potrivit surselor Hotnews.ro și posibilitatea sesizării la Curtea Constiuțională a unui conflict între Guvern și Președinție pe tema revocării procurorului Augustin Lazăr.

Înrebat de presă dacă se ia în calcul sesizarea în cazul revocării Procurorului general, Toader a spus că este o decizie politică. "Decizia de sesizare a Curții este una politică, iar conținutul este unul juridic și dacă doamna prim-ministru îmi va cere să redactez, voi redacta sesizarea", a spus ministrul Justiției.

Întâlnirea Coaliției are loc în contextul în care săptămâna aceasta PSD trebuie să facă noi nominalizări la Transporturi și Dezvoltare Regională.

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis, luni, o scrisoare președintelui Klaus Iohannis, în care îl anunță oficial despre retragerea candidaturii lui Mircea Drăghici de la Ministerul Transporturilor.

Mircea Drăghici a anunțat, sâmbătă pe Facebook, că își va retrage candidatura pentru portofoliul Transporturi, în contextul în care președintele Klaus Iohannis nu a dat niciun răspuns în legătură cu nominalizarea sa în funcție.

„Am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru funcția de Ministru al Transporturilor. Cred cu tărie că lucrurile importante se fac nu doar cu viziune, muncă și perseverență, dar și cu sacrificii. Am fost dintotdeauna și voi rămâne un om de echipă și vreau să mulțumesc tuturor colegilor din CEx pentru încredere și susținere”, a scris Mircea Drăghici, sâmbătă pe Facebook.

Gestul lui Drăghici a venit după ce Lia Olguța Vasilescu, nominalizată pentru Ministerul Dezvoltării Regionale a făcut același lucru.

De asemenea o altă tema pe agenda Coaliției este și modificarea OUG 114, "ordonanța lăcomiei" care urmează să intre săptămâna aceasta în dezbaterea comisiei de buget de la Senat. Călin opescu Tăriceanu a avut un schimb de replici acid pe această temă cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.