Gabriel Zetea, vicepreşedinte al PSD şi preşedinte al PSD Maramureş, vorbeşte despre "grupuri de interese” din Ministerul Transporturilor, formate din funcţionari care sunt înţeleşi cu constructorii de autostrăzi, astfel încât să existe blocaje.

Breteaua de autostrada si groapa de gunoi de langa Alba IuliaFoto: Ziarul Unirea

Gabriel Zetea a susținut, la Digi 24, că problema autostrăzilor - atât a celor în faza de proeict, cât şi a celor începute - este discutată la fiecare comitet executiv al PSD și li s-a cerut tuturor miniştrilor transporturilor "să pună piciorul pe acceleraţie", dar lucrurile sunt extrem de dificile din cauza legislaţiei greoaie.

Vicepreședintele PSD a mai susținut că nu este vina vreunui ministru anume, ci este o "problemă de sistem", iar în ultimii doi ani s-a încercat eliminarea sau distrugerea unor grupuri de interese formate din funcționari care erau înţeleşi cu constructorii de autostrăzi astfel încât să existe blocaje.

"Vorbim de o problemă de sistem. În ultimii doi ani s-a încercat eliminarea, distrugerea unor grupuri de interese care mai mult încurcau, fie că sunt funcţionari de la minister, care erau înţeleşi. Nu demnitari, ci funcţionari care erau înţeleşi cu constructorii de autostrăzi, încât să existe blocaje, iar ele să fie perpetuate, aceşti constructori să depună claim-uri la Ministerul Transporturilor că li se pun oprelişti în construcţii. Aceste descoperiri sunt de notorietate. Sper să fie demantelate în totalitate. O să vedeţi foarte multe facturi depuse de constructori. Sunt foarte mulţi funcţionari care blochează, din frică sau din interese proprii”, a declarat Gabriel Zetea, care a refuzat să dea nume.